adscode
adscode

ANLAYANA AŞK OLSUN

TEOG (LYS) kalktı. Kalktı da ne oldu? Yerine ne geldi?

mcanga25@gmail.com




Yani sınav kalktı mı? Bilen bilmeyene açıklasın. Kırk yıllık eğitimciler bile bu işi çözemedi. ÖSYS yerine YKS geldi. Geldi de ne oldu? Birkaç hafta içinde YKS kuralları üç dört kere değişti. Daha değişip değişmeyeceği de belli değil. Bu sorunu da anlayan ya da kesinlikle böyle olur diyen eğitimcide yok. Her iki durumda ucu açık soru gibi.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Türkçe olmayan tabela ve reklamlarla ilgili inceleme başlattı. Her ilde, her ilçede ve herkese aynı anda başlatılmışsa çok güzel. Ancak bu konudaki MEB hassasiyeti biraz abartılı. MEB haricindeki bakanlıklar ve bu bakanlıklara bağlı kurumlarda yabancı isim, reklam ve benzeri uygulamalar hoş görü ile karşılanırken MEB’in savunma gerekçeleri geçersiz kalıyor. Bence MEB fazla ayrıntı ile uğraşır oldu.

Atatürk’ün  yıl dönümünde iktidar ve muhalefet tarafından umulmadık bir şekilde anıldı. Muhalefet iktidarı takiyyecilikle suçladı. İktidar Atatürk’e sahip çıkarken CHP’yi ve Atatürk’ten sonra gelen CHP başkanlarını suçladı.

Ancak işin en kötüsü iktidarı savunan gazete, televizyon, internet ve sosyal medya kişileri iktidar partisi yetkililerinin aksine yine Atatürk konusunda doğruluğu kanıtlanmayan paylaşımlarda bulunarak yumuşamaya başlayan havayı yine gerdiler.

Örneğin Atatürk’ün sağlığında çıkan bir yasada basılan Türk paralarının üstüne Cumhurbaşkanının resmi konur denmekte iken; Atatürk’ün ölümünden sonra cumhurbaşkanı olan İsmet İnönü’nün resminin basılmış olmasını keyfi ve hoşgörüsüz bir uygulama olarak sunmaya çalışmalar, Atatürk’ün naşının Anıtkabire geç nakledilme sebebinin teknik, ekonomik vb. sebeplerden kaynaklandığı halde bunu da başka türlü anlatmaya çalışmaları gibi.

Dış politikada sorunlar yaşıyoruz. ABD ile vize sorunu ile ilgili ve ABD, Almanya ve AB ülkeleri ile var olan diğer gerginlikler de yumuşama olduğu söylendi. Ancak somut bir şey ortada yok. Dışişleri politikamız  fazla karışık olmaya, günü birlik kararlar almaya başladı.  Hem ABD hem de RUSYA ile bazı konularda anlaşmalar sağlandığı belirtilirken, ABD ve Rusya tam tersine anlaşma sağlandığı belirtilen  konularda aralarında anlaşmalar yapmaya başladı. Örneğin; ABD ve Rusya  Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması konusunda anlaştı. Bu durumda bizim Suriye politikamız ne oldu? Esat (Eset) ne oldu? 

MHP  seçim barajının düşürülmesi gerektiğini savundu. İYİ Parti baraj sorunumuz yok dedi. Bu durumda MHP barajın altında kalabileceği imajını verirken İYİ Parti baraj sorunumuz yok diyerek yeni bir durum ortaya koymuş oldu. Bu iki partiyi de anlayamadık. Anlamakta da güçlük çeker olduk. Biri baraj sorundan bahsederken diğeri oy oranlarının %20’lerde olduğundan dem vurmaya başladı.
Hadi hayırlısı ne diyelim. Anlayana aşk olsun.
 
                                                                                                Metin ÇANGA
                                                                                              Emekli Maarif Müfettişi

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)