adscode
adscode

MEB’DE AMİRLERE NE DEMELİ

Ne düşünürsem düşüneyim, ne kadar bilirsem bileyim ancak bizim resmi dairelerdeki memurlar kadar bilemiyorum.

mcanga25@gmail.com




1.Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin 5. maddesinin 2. fıkrasının "b" bendinde kurum açma ya da kurumda çalışmak isteyenlerin "Adli Sicil Beyanı" vermesi gerektiğini belirtiyor. Ama bizim memurlar bunu yeterli görmeyip Yönetmelikte olmamasına karşın sabıka kaydı isteneceği gerekçesi ile kurumların ya da kişilerin evrakını işlem yapmadan iade ediyor.

2.Dönem açılışı yapmak istiyorsunuz, e-otomasyon ya da diğer programlardan işlem yapmak için giriyorsunuz açacağınız program 144 saatse 300, 500 hatta 1300 saatlik bir rakam çıkıyor.

3.Binanın ana taşıyıcılarında ya da Yönetmelikte belirtilen yasaklı yerlerinde değişiklik yapmadan yerleşim planı değişikliği yapmak istiyorsunuz, itfaiye, sağlık ve yapı denetim (Teknik) rapor almanızı istiyorlar.

4.Yerleşim planında herhangi bir değişiklik yapmadan program ilavesi yapmak istiyorsunuz Yönetmeliğe göre İl Milli Eğitim Müfettiş görevlendirilmeden İl MEM tarafından yapılması gerekirken iki müfettiş görevlendirip, kurum yeniden açılacakmış gibi inceleme yapıp sizin kurum açma, öğretime başlama izniniz olduğuna bakmadan yeniden rapor düzenlemeye kalkıp program ilavesi yapma izni vermiyorlar.

5.MEB Mevzuatına göre kurumlarda denetimin Bakanlık Maarif Müfettişleri tarafından yapılacağı hükme bağlanmışken sıradan memurlara ya da müdürlere denetim yaptırıyorlar.

Söylenecek, yazılacak çok şey var. Ancak bu işi memur ya da anlamayan müdür yapıyor diyelim. Peki bu emri veren, görevlendirmeyi yapan, gönderilen yazıyı okuyan amirlere ne demeli?

            Eski bir Milli Eğitim Bakanlığı personeli olarak tüm camiayı küçük düşüren, haklı eleştirilere neden olan bu kişilerin dikkatini çekmek, onları uyarmak ve mevzuata uygun hareketlerini sağlayarak şikayetleri en aza indirmek sağlıklı ve yasal bir yol olacaktır.
           
 
                                                                                              Metin ÇANGA
                                                                                      Emekli Maarif Müfettişi

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)