adscode
adscode

​LİSELERE GEÇİŞ SINAVINDA HEDEFSİZ OLMAYIN, HEDEF “SİZ” OLUN

Liselere Geçiş Sınavı için beklenen an geldi ve çattı.

ozkangogercin@outlook.com




Yarın, binlerce öğrenci, geleceklerini belirleyecek sınavda, iyi bir lisede eğitim almak amacıyla, toplamda 3 saat ter dökecekler. Bakalım, hem isteğe bağlı girilen, hem de sadece 8.sınıf müfredatından soru gelecek bir sınavdan nasıl bir sonuç çıkacak, hep beraber göreceğiz.
Hatırlayacağınız üzere, geçen sene adı teog olan sınavın adı, bu sene birkaç değişiklikle LGS olarak değiştirildi. Ancak, öğrencinin yaşadığı sınav stresi ise hiç değişmedi. Üstüne, ilk kez uygulanacak sistemdeki sorular nasıl gelecek kaygısı da eklenince, öğrenciler için içinden çıkılmaz bir hale dönüştü.
Yalnız unutulmamalıdır ki, hangi sistem ve isim gelirse gelsin, müfredat dışı soru asla sorulmuyor. Soruların zorluğu ve kolaylığını, soruların niteliği kadar, öğrencinin bilgi düzeyi de belirliyor. Yani, başarılı bir öğrenci, zor sanılan birçok soruyu rahatlıkla çözebiliyor. Ancak, sınavda sorulardan ziyade, zamanı yönetebilmek ise daha büyük bir önem taşıyor. Kendinden emin bir öğrenci, zamanı dakik olarak kullanabilirken, kaygılı ve stresli bir öğrenci maalesef soruları bile yetiştiremiyor.
İşte tüm bu kaygılardan ve streslerden arınmanız için,
*Tekrar konu çalışmaya ve formül ezberlemeye çalışarak, kendinizi iyice yormayın.
*Uzanın, dinlenin sınav öncesi aklınızdaki tüm soru işaretlerini bir kenara koymaya çalışın.
*Emin olun ki, şimdiye kadar elinizden geleni yaptınız. Artık, emeklerinizin karşılığını alma zamanı.
*Kendinize güvenin, hem de sonuna kadar. Hiçbir soru, çözülmez, çözülemez değildir. Sadece, bilgi ve emek gerektirir. Onların hepsi de sizde mevcut.
*Sınav belgeleri, kurallar konusundaki uyarılara mutlaka uyun. Bir yılınızı, bir yanlış sebebiyle heba etmeyin.
 
 
“En önemlisi, bu sınava sadece kendiniz ve geleceğiniz için gireceğinizi unutmayın. Ve sonuç ne olursa olsun, özgüveninizi ve umudunuzu muhafaza edin ve onları asla kaybetmeyin.”
Çünkü, bir insanın hedefi olmazsa, sınav sadece bir kağıt parçasından, gelecek ise sadece bir isimden ibarettir.
Hayallerinizdeki yerlerde okumanız dileğiyle….

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)