adscode
adscode

ASLA PES ETME

Gençler, özellikle 12. sınıf ve mezunlar için söylüyorum.

oznurpekatik@gmail.com




Hayatınız hiç  kolay değil, hele ki bu sene. Uzun hayat mücadelesinde zorluklarla dolu bir yıl ve önünüzde hepinizin ulaşmak istediği bir hedef var.

Bu yolun başında hedeflerini, çalışma yöntemlerini, kaynaklarını belirliyorsun,  yılmadan hedeflerine ulaşmak için çabalıyorsun fakat  bazı zamanlar işler istediğin gibi gitmiyor. Devam etmen gerektiğini bildiğin halde o gücü kendinde bulamıyorsun. Motivasyonun düşüyor ve devam etme isteğin kalmıyor. Bunu tek sen yaşamıyorsun. Senin gibi birçok genç bu dönemde yaşıyor. Kırılma noktaları, kendinden vazgeçmeler, başaramama korkuları, özgüven eksikliği.. İşte bu noktada  ya burada kalır  kendini harcarsın  ya da engelleri aşarak başarıya koşarsın. Seçim senin. Kendinden vazgeçmeden  yola devam etmek senin elinde. Bunun için belki çok şey feda edeceksin, yorulacaksın ve bazı şeylerden vazgeçeceksin. Ama sonunda hedeflerine ulaşacaksın.

Hepimizin doğuştan gelen yetenekleri vardır ve onları geliştirmek bizim elimizdedir. Zorluklara rağmen gücün de, yeteneğin de var. Önemli olan bu engellerden uzaklaşman ve bir an önce toparlanmayı bilmendir.  Yorulduğunda da pes etmemeyi...

Hayatta mutlaka bir şeyleri başarmışsındır ve bu başarılarınla övünmen, motivasyonun için oldukça önemlidir. Şu anki hedeflerine ulaşmak için geçmişteki başarılarında izlediğin yolları düşün, gerekiyorsa tekrar et. Hedeflerine ulaştığında kendini ne kadar iyi hissedeceğini düşün Bu sana  hem motivasyon ve hem de bu yolda güç verecektir.

Motive olmuş bir şekilde başarıya doğru ilerlediğini tekrarlamak, sana büyük bir enerji ve kararlılık sağlayacaktır. “Yapabilirim”, “Ben başarılı bir insanım”, “Neredeyse hedefime ulaştım”, “Ben güçlüyüm” ya da “Engellerden ve mücadele etmekten korkmuyorum” gibi ifadeler, sana çok yardımcı olacak ve seni motive edecektir.

Bu yolda hatalarında olacak, ama önemli olan hatalarından ders çıkarman ve tekrarlamaman.

Kararlı olmalısın. Başarı bir günde elde edilmez. Adım adım ulaşmalısın hedefe. Sabırla ve azimle. Yenilgiyi kabul etmeden. Kendinden vazgeçmeden…

Başarmak senin elinde. Kendine inan. Hedeflerinden vazgeçme ve bu yolda ASLA PES ETME!  

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Sömestir tatili
Okula alışma süreci
ERGENLİK ÜZERİNE 
BU HAYAT SENİN