adscode
adscode

TAVSİYE KİTAP ÜZERİNE

Çok soruluyor, tavsiye isteniyor okuduğum kitaplarla ilgili. Okumayı çocukluğumdan beri çok seviyorum ve kendimi bildim bileli sürekli okuyorum. Koca bir dünyayı önüme seriyor kitaplar. Çok fazla şey keşfediyor, öğreniyor ve gelişiyorum. Öğrendikçe ve keşfettikçe daha çok sarılıyorum sanki kitaplara.

oznurpekatik@gmail.com




Kariyerimden ve içinde bulunduğum ebeveynlik rolünden dolayı genelde kişisel gelişim, çocuk, aile ve ebeveynlik üzerine yazılmış kitaplar tercih ediyorum bu sıralar. Kendime, aileme, çocuğuma daha sürdürülebilir, bilinçli bir birey ve ebeveyn olmak adına fayda sağladığını düşünüyorum. 

İnsanın kendini geliştirmesi için kazanması gereken en önemli alışkanlık bence okumak. Bu önemli alışkanlık hayatıma ve bana çok fazla şey kattı ve katmaya devam ediyor.  Hayata bakış açımı değiştiriyor, farklı karakterler ve roller tanımamı sağlıyor. Kendimi daha iyi ifade edebilmemi ve iletişimimin güçlü olmasını sağlıyor. Empati ve muhakeme becerimi geliştiriyor. En basitinden çocuğuma kitap okurken hayal gücümü ve yaratıcılığımı geliştirmemi sağlıyor. Hayata, insanlara karşı daha fazla tecrübeye sahip olmamı ve tanımamı sağlıyor.

Her zaman söylerim okumak kurtarır bizi, okuyalım. Hem kendimize, hem çocuklarımıza kazandıralım bu alışkanlığı. Unutmayın, anne ve babanın çocuğa kitap okuması, kitaptakileri anlatmasından ziyade, anne babanın elinde kitap görmesi bile çocuğun bunu alışkanlık haline getirmesine yardımcı oluyor. Sonuçta, bu çocuğumuzun hayatına kazandıracağımız en önemli alışkanlık olacaktır. 

Okuduğum kitaplardan öğrendiklerimi elimden geldiğince uygulamaya ve hayata geçirmeye çalışıyorum. Yakın çevrem ile paylaşıyorum. Fakat son zamanlar okuduğum kitaplarla ilgili kitap tavsiyesi üzerine çok fazla kişi sormaya başlayınca, ben de daha geniş bir kitleye hitap etmek istedim. Daha öncesinde benim için değerli olan birkaç kitap hakkında yazı yazmıştım. Bundan sonra da beni  etkileyen, fayda sağlayacağını düşündüğüm kitapları, kitaplar hakkındaki fikirlerimi ve öğrendiklerimi paylaşmaya karar verdim.  Öğrenmek, gelişmek ve bilinçlenmek adına daha verimli ve faydalı olacağını düşünüyorum. 

En kısa zamanda kitap tavsiyesi için görüşmek üzere.. Sevgiyle kalın.. 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Sömestir tatili
Okula alışma süreci
ERGENLİK ÜZERİNE 
BU HAYAT SENİN