adscode
adscode

​İİBF’lilerin Sosyal Medyadaki Feryadı

Sosyal medyanın seçmen tercihleri, ürün pazarlaması, lobi faaliyetlerinde kullanılması oldukça sık rastlanır bir hal aldı.

yukselbilgili@hotmail.com




Sesini duyuramayan bireyler veya gruplar sosyal medyada organize olarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Son dönemlerde twitter, sesini duyarmaya çalışan gruplar için önemli bir alan oldu. Türkiye’nin yönetici kadrolarına talip olan ve mezun olduktan sonra kamuda görev almak isteyen İİBF’liler de özellikle Maliye Bakanlığı’ndan kadro talebinde bulunmak için sosyal medya üzerinden kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.

İİBF’liler uzun süredir ciddi bir alım ilanı gelmediği için oldukça muzdarip durumdalar. Henüz fakültenin son sınıfında iken ya da mezun olduktan sonra gerek kursa giderek gerekse sınava hazırlık için doğru kaynakları temin ederek kütüphanede zorlu bir ders çalışma maratonuna giriyorlar. Sınava hazırlık süreci İİBF’liler için gerçekten zorlu ve yıpratıcı bir süreç. Çünkü adaylar, fakültede dört yılda öğrendiği iktisat, maliye, muhasebe ve hukuk konularından ciddi bir sınava girmekte ve bu alanların hepsinden başarılı olmaları beklenmektedir. Sınav kapsamında olan bazı dersleri adaylar fakülte yıllarında görmüş olsalar bile, bazıları hiç görmedikleri dersler olmaktadır. Örneğin çoğunlukla iktisat programında ceza hukuku, kamu yönetimi programlarında ise maliyet muhasebesi dersi verilmemekte ama meslek sınavlarında sorulmaktadır. Dolayısıyla fakültede dersini almadıkları konuları da içeren zor bir sınava hazırlanmaktadırlar. Aslında sınavlara hazırlanan adaylar bu durumdan çok şikâyetçi değil; yeter ki sınav ilanlarının ne zaman geleceği ile ilgili belirsizlik ortadan kalksın. Elbette ki oluşan endişenin önemli bir nedeni de yeterli puana sahip olduğu için kütüphanede ders çalışarak sınav ilan edilmesini bekleyen kitlelerin düştüğü durumdur.

İİBF’liler son dönemde seslerini duyurulabilmek için twitter’da gündem olmaya (trend topic) çalışıyorlar. Bunun için sınava hazırlanıp umutsuzca ilan bekleyen ülkenin yönetici kadroları olan İİBF’liler, sosyal medyada (instagram, facebook ve forum sayfalarında) önceden ilan ettikleri bir tarih ve saatte buluşarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Dün İİBF’liler, #iiBFişsizGUYBekliyor şeklinde bir hashtag belirleyerek gündem olmaya çalıştı ve başardılar. Kısa sürede otuz binden daha fazla twit atarak iki saat boyunca gündemde ilk beşe girmeyi başardılar. Bu sosyal medyada İİBF’lilerin ilk gündeme gelme çabası değil, sonuncusu da olacak gibi durmuyor. Zira hem almış oldukları yüksek KPSS puanları ile sınavı bekleyen hem de acaba yüksek puanlar alsak bile ilan açılır mı diye bekleyen bir kitlenin tedirginliği söz konusu. Daha öncede ifade ettiğim gibi bu durumu gidermenin yolu, şeffaflıktır. Yılın başında ilgili yıl için sınav ilanları, kadro sayısı ve sınav koşulları gibi hususların ilan edilmesi İİBF’lilerin endişesini azaltacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)