adscode
adscode

LGS'nin Sevineni Yok Gibi!

Milyonlarca öğrenci, öğretmen, veli için zor bir gün daha geride kaldı. Sonuçlar 30 Haziran'da açıklanacak. İlk belirlemelere göre matematik en iyi öğrencileri bile ezdi geçti. Sorular, sanki pandemi hiç yokmuşcasına hazırlanmış!..

aguclu@milliyet.com.tr




Tam gün yüz yüze eğitim almayan, dersaneye gidemeyen, özel öğretmenlerden takviye görmeyen öğrencilerin özellikle Matematik sorularını çözmesi çok zor deniliyor.
İlk yorumlar bu yönde ve sınavın kaderini görünen o ki Matematik soruları belirleyecek!..

Tüm ortaokullarda, tüm öğrencilere, sanki aynı yüz yüze eğitim verilmiş gibi, herkese aynı soruların sorulması ve aynı performansın istenmesi, zaten bozuk olan sosyal adaletsizliği LGS ile daha da pekiştirdi.

Sınavla öğrenci alan fen ve anadolu liseleri ile sosyal bilimler liselerine girmek, kontenjan azlığı nedeniyle hep zordu ama sanki bu yıl çok daha zor olacak. Özellikle de kolejlerde ve çok iddialı okullarda öğrenim görmeyen öğrenciler için!

Türkiye genelinde durum nedir? Henüz çok net değil ama ilerleyen saatlerde ve günlerde, tablo çok daha net ortaya çıkacaktır.

Önceki yıllarda, şu kadar öğrencimiz soruların tümünü yaptı diye açıklama gönderen dershane ve okullardan henüz bir geri dönüş olmadığına göre, onlar için de çok parlak bir durum söz konusu değil!...

Bu arada Matematik elbette çok önemli ama çocuklarımızın geleceğinin sadece Matematik sorularıyla belirlenmesi hem diğer derslere hem de sosyal zekası olan öğrencilere büyük bir haksızlıktır...

LGS ile ilgili gelişmeleri ve bundan sonra nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini an be an izlemeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Çanakkale destanı!
Nerede hata yapıyoruz?
Üniversiteden kaçış (2)
Üniversiteden kaçış!