adscode
adscode

YKS İçin Son Taktikler, Son Hatırlatmalar

YKS ile ile ilgili son hafta hatırlatmaları ve sınav taktikleri bu işin âdetindendir, bu yılda bu geleneği bozmayalım birkaç bir şey söyleyelim.

bpelister@hotmail.com




*Sınav evraklarımızı bir gece önceden masamıza koyalım bu evraklar içinde en önemlisi fotoğraflı Kimlik ve Nüfus cüzdanımız.

 Sınav gününe kadar bunlarla ilgili bir problem varsa hemen bu gün yarın onu çözelim.

 *Perşembe yada Cuma günü sabahına kadar Deneme sınavı çözebiliriz ancak öğleden sonra artık ders çalışmayı sonlandıralım.

Ama kendinizi bu konuda rahatsız hissederseniz ufak tefek genel tekrarlar yapalım geçmiş yıl sınav sorularını çözelim.

*Arkadaşımızın bize söylediği deneme sınav sonuçlarını dikkate almayalım çünkü bazen bu bilgileri abartabiliyorlar buda bizim moralimizi gereksiz yere bozuyor.

*Artık akşamları en geç 11.30 gibi yatakta olalım.

*Hafta içinde mutlaka sınava gireceğimiz binayı görelim.

*Stres atacağım kafayı boşaltacağım diye illaki gezmeniz tozamamız eğlenmeye çaba göstermememiz şart değil, önemli olan dinginlik bunu da evde ya da ufak park gezileri ile sağlayabiliriz.

*Son hafta beslenme alışkanlığımızı kesin değiştirmeyelim.

Zihin açıcı, enerji verici diye tavsiye edilen besinlerden uzak duralım

Uzmanlara sormadan kendi kafamıza göre vitamin,  ilaç ve türevlerine içmeyelim.

*Cuma akşamı herkes ama bilhassa Bayan öğrenciler ertesi günkü kıyafetlerini seçip öyle yatsın. Çünkü sınav sabahı bu işe vakit ve kafa ayırmak hem bizi hem de annemizi yorar.

*Sınavda rahat edeceğim diye hiç tarzınız olmayan belki de hayatınızda daha önceden hiç giymediğiniz kıyafetleri tercih etmeyin alışık olmadığınız bu tarz sizi rahatsız eder, sınav boyunca oranızı buranızı çekiştirip düzeltirsiniz.

*Sınav sabahı normal bir kahvaltı yapalım.

*O sabahlar sokağa çıkma yasağı olduğu için Toplu taşıma sayısı az olabilir , ulaşımını bu yolla sağlayacak arkadaşlar  vakitlice çıksın ,yoksa  araç gelmedi stresi yanında asıl önemli olan geç kalmamız ,sizin de çok iyi bildiğiniz gibi saat 10.00 dan sonra içeri girmek imkansız.

*Sınava tüm aile bireyleri ile değil en fazla iki ya da üç kişi gidelim, zaten iki kişi fazlası da yasak.

Ama biz bunu umursamayıp yanımızda çok küçük kardeş, bebek gibi çok sevimli ama şamatası fazla olan kardeşlerimizi alırsak buda bizi gereksiz yorabilir.

* Sınav gözetmenleri ile gereksiz konuşma, inatlaşmalara girmeyelim, uyarılarına dikkat edelim onlar işini yapsın bizde işimizi.

*Sınav salonuna girince arkanızda ve önünüzdekilerle gereksiz samimiyet kurmayın kurmak isteyenlere yüz vermeyin.

*Sınavların her ikisinde de bu yıl süre problemi yok ama bu rahatlığı dozunda kullanın sorularla boğuşup bu avantajınızı heba etmeyin.

*Sınav başladığında ilk soruyu mutlaka çözmem lazım tribine girmeyin, çözemediğinizi geçin ilerdeki kolay sorularla moral kazanmaya çalışın.

*Şekilli sorulara önyargılı bakmayın mutlaka biz göz atın.

Bu sıkıntılı günlerden sonra inşallah çok güzel günlerin kapısını açacak başarılarla dolu bir sınav diliyorum arkadaşlar.

Dikkat:

25 Haziran Perşembe Akşamı saat 21.00 da

@unsalokullari   instagram hesabından

Sınava Doğru Canlı Yayını ile karşınızda olacağız.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)