adscode
adscode

Beden Eğitimi, Müzik ve Resim Derslerinin Kıymetini Bilin

Sevgili Çocuklar, Öncelikle hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım. Sevgili Ata’mızı bir kez daha saygıyla, sevgiyle, minnetle, özlemle… anmış olalım.

cemozel2021@gmail.com




Bayramı da vesile ederek, sizin sıralarınızdan geçmiş biri olarak, ileriye yönelik bazı tüyolar vermek isterim. (Sevgili öğretmenler, sevgili veliler, lütfen bu yazımı çocuklarınıza da okutun.)

Okullarda gördüğümüz bazı derslerin ne kadar önemli olduğunu ileride anlayacaksınız. İş işten geçmeden elçilik görevine soyunayım da size olan borcumun bir taksitini ödemiş olayım.  

Bu dersler beden eğitimi, müzik ve resimdir. Şaşırdınız mı? Acele etmeyin birazdan daha da şaşıracaksınız.

İleride kendinizi gerçekleştirmek istediğinizde, kariyer basamaklarınızı sağlıklı bir şekilde tırmandığınızda, kısacası yaşamınızın birçok döneminde, bu üç büyülü dersin izlerini sürekli takip edeceğinizi bilmenizi isterim.

Bu derslerde her şeyden önce beden sağlığı var. Beden sağlığı her şeyin başı. Müzik deseniz ileride çok meşgul olacağınız “ruh”unuzun gıdası. Resim ise sanatın en güzel unsurlarından biri, hatta iş yaşamının da öyle.

İleride yoğun iş temponuz arasında belki de fırsat bulamayacağınız birçok şeyi barındırıyor bu üç kıymetli ders.

Ofislerinizde gecenizi gündüzünüze kattığınız anlarda hiç kendinize vakit ayıramadığınızı farkedip, kendinizi spor salonlarına atacaksınız. Üstelik dünyanın paralarını verip düzenli olarak en kıymetlinizi yani zamanınızı vereceksiniz. Yüzme havuzu ve spor salonu olan sitelerde oturmayı tercih edeceksiniz. Hem daha sağlıklı bir yaşam için hem de fit vücutlarınız olması için. İzin verirseniz biraz eskilere gideyim. Okulun ilk günlerinde beden dersi için üstümüzü başımızı değiştirdiğimiz soyunma odalarında ilk kaynaşmalar yaşanırdı. Size de öyle olur mu bilmem; ama biz sıra arkadaşlarımızı, daha çok da beden dersinin verdiği yakınlaşmalarla belirlerdik. Şimdilerde de benzer durumlar var. Bazı insanlar, tanışağı (network) kurmak için spor salonlarını mesken tutuyorlar. İş yemeği toplantısı yapar gibi iş sporları toplantısı yapıyorlar. Gözünüzde canlanması adına Golf sporunu da en uç örnek olarak verebilirim.

Gelelim müziğe. İleride kazandığınız paralarla geçiminizi sağlayacaksınız, temel ihtiyaçlarınızı karşılayacaksınız; ama bir de konser konser gezmek isteyeceksiniz. Hatta sırf güzel bir konser dinlemek için Roma’ya, Viyana’ya seyahat edeceksiniz. Her sene caz festivalleri için bilet peşinde koşturacaksınız. Kendi kültürünüzün müziğini de keşfedip Anadolu’nun ne cevherler çıkardığına tanık olacaksınız. Güzel bir kitap okurken, yanına güzel bir klasik müzik açıp huzurlu bir şekilde hayal alemine dalacaksınız. Hem beyniniz hem de ruhunuz, gıdalarını almış olacak.

Resim ise ayrı bir olay. İleride resim sergilerinden çıkmak istemeyeceğiniz zamanlarınız olacak. Türkiye’ye gelmesini istediğiniz resim sergileri olacak. Picasso’nun, Van Gogh’un, Dali’nin ve daha nicelerinin sergileri önünde saatlerce kuyrukta bekleyeceksiniz, hem de itiş kakış olmadan, seve seve. Çok ünlü ressamların hayatları size ilham verecek. Bu sanatçıların, yaptıkları işler gereği, ölümsüzlüğü hakedip yüzyıllar boyu nesilden nesile olan etkilerine tanık olacaksınız. Bir resmini satın almak şöyle dursun, özgün olanını görmek için İtalya’ya, Fransa’ya, İspanya’ya bol bol seyahat etmeniz gerekecek. İleride ne iş yaparsanız yapın, farkınızı yaratıcıkla ortaya koyacaksınız. Koca koca insanlar olduğunuzda size verilecek olan yönetici eğitimlerinde, elinizde boya kalemleriyle koca koca kağıtlar üzerinde resim yapmanızı isteyecekler sizden. Üstelik bunu, sıklıkla kullanmadığınız sol elinizle yaptıracaklar size; çünkü diyecekler “Sol elinizi kullanırsanız sağ beyniniz çalışacak”. Sağ beyniniz de yaratıcılığınızı tetikleyeceği için daha çok yaratıcı olacaksınız.

Sözün kısası, belki de burun kıvırdığınız ya da size önemsetilmeyen beden eğitimi, müzik ve resim dersleri, hayatınızın çok önemli kısımlarını oluşturacak. Hazır size tepsiyle sunuluyorken kıymetini bilin ve gereken önemi gösterin. Bu yıllar sizin yatırım yıllarınız. İleride delicesine peşinde koşacağınız bu güzelliklerin kıymetini şimdiden bilmenizde fayda var. Eğer kıymetini bilirseniz daha sağlıklı, huzurlu ve kaliteli bir yaşam sizleri bekler. E ne diyelim, kavuşmanız dileğiyle!...


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)