adscode
adscode

2024 yine sınavlarla geçecek

Bu yıl hangi sınavlar düzenlenecek?

2024 yine sınavlarla geçecek
Sınavlar

Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavlara milyonlarca öğrenci katılıyor. Bu yıl liselere geçiş sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 2 Haziran’da yapılacak.
ÖSYM’nin 2024 sınav takvimine göre üniversiteye giriş için düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da; Alan Yeterlilik Testleri ile Yabancı Dil Testi (YDT) 9 Haziran’da gerçekleştirilecek. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) da 3 Mart’ta yapılacak.

Önlisans programlarından lisansa geçmek isteyenler için ise 30 Haziran’da Dikey Geçiş Sınavı (DGS) düzenlenecek. Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) 18 Mayıs ve 27 Ekim’de yapılacak. Sonuçları yabancı dil yeterliliğinde kullanılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 24 Mart ile 3 Kasım’da; Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) ise 11 Ağustos ile 25 Şubat’ta düzenlenecek. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 21 Nisan, 28 Temmuz ve 17 Kasım’da olacak.

MİLLİYET / MİNE ÖZDEMİR


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)