adscode
adscode

3. dönem TEOG nakil sonuçları bugün açıklanıyor

MEB TEOG 3. tercih sonuçlarını bugün açıklayacak. 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılan TEOG 3. dönem lise nakil işlemlerinin bitmesinden sonra TEOG yerleştirmede son adım olan tercih sonuçları…

3. dönem TEOG nakil sonuçları bugün açıklanıyor
Sınavlar
Öğrenciler TEOG nakil sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Uzun bir hazırlanma döneminin ardından gerçekleştirilen TEOG sınavının ardından sonuçların açıklanması ile öğrenciler rahat bir nefes almıştı. Ardından TEOG tercih işlemleri başladı. 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirlen TEOG tercih işlemlerinin bu kez öğrenciler bu işlemlerin sonuçlarını beklemeye koyuldu.

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı öğrenciler hiç bir liseye yerleştirilemeyince açıköğretim lisesine kayıt hakkı kazanırken, bazı  öğrenciler ise istedikleri okula yerleştirilmedi. Öte yandan bu süreçte tercihte bulunmayan ya da bulunamayan öğrenciler de oldu. Bu öğrenciler nakil döneminin başlamasıyla tercihlerini yaptılar. Daha sonra ise TEOG nakil yerleştirme sonuçları erişime açıldı. 
TEOG kapsamında yapılan üçüncü nakil döneminde yerleşen öğrencilerin sonuçları, 7 Eylül yani bugün açıklanacak. Üç kez yapılan nakillerde de açık lisede kalan öğrenciler için 7-10 Eylül arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarınca son bir nakil gerçekleştirilecek. 

Devlet lisesi tercih döneminde ‘özel okula kayıt yaptıracağım’ seçeneğini işaretleyerek tercih yapmayan öğrencilerin de 11 Eylül’e kadar okuluna kayıt yaptırması gerekiyor. 
Yaptırmayanlar otomatik olarak açık liseye gönderilecek.

Toplam 1 milyon 108 bin 182 öğrencinin tercih yaptığı TEOG sisteminde, 1 milyon 36 bin 809 öğrenci tercihlerinden birine yerleşti. 71 bin 373 öğrenci ise tercihlerinden birine yerleşemediğinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildi.

17-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen yerleştirmeye esas birinci nakil dönemi için 434 bin 615 öğrenci müracaatta bulundu, bu öğrencilerden 101 bin 12’sinin tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirildi.

24-28 Ağustos’taki ikinci dönem nakil için başvuruda bulunan 341 bin 166 öğrenciden ise 69 bin 742’si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakledildi. Birinci dönemde olduğu gibi ikinci dönem nakillerinden sonra da 230 bin 51 kontenjan boş kaldı. 31 Ağustos-4 Eylül’deki üçüncü nakil sonucunda yerleşen öğrencilere yönelik bilgiler ise, 7 Eylül’de ilan edilecek.

NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bilindiği gibi MEB bu sene öğrenciler üç kez nakil başvuru hakkı tanıdı. Bugün üçüncü TEOG nakil işlemleri sonuçları açıklanıyor. MEB, 31 Ağustos ile 4 Eylül arasında yapılan 3. TEOG nakil sonuçlarını bugün yani 7 Eylül Pazartesi günü açıklanacak. TEOG nakil sonuçlarını haberimizden takip edebilirsiniz. TEOG nakil sonuçları için bağlantı haberimizde mevcuttur.

TEOG NAKİL DÖNEMLERİ VE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYILARI

2014-2015 öğretim yılı “Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi” kapsamında 8’inci sınıflara yönelik 17-21 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil için 434.615 öğrenci müracaatta bulundu, bu öğrencilerden 101.012’si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirildi.

24-28 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen yerleştirmeye esas nakil için 341.166 öğrenci müracaatta bulundu, bu öğrencilerden ise 69.742’si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri yapıldı.

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ E-OKUL'DA

Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin en büyük yardımcılarından biri olan e-Okul'a akın başladı. TEOG sonuçları açıklanmasının ardından e-Okul'dan duyurulmuştu. Şimdi ise TEOG nakil işlemleri e-Okul üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu nedenle e-Okul, bu dönemde de velilerin ve öğrencilerin en büyük yardımcısı olmayı sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete konulan e-Okul sayesinde vatandaşlar, internet erişimlerinin olduğu her ortamda öğrenciler hakkında merak ettikleri, kafalarına takılan soruların yanıtlarını bulabiliyorlar. Ayrıca e-Okul'dan pek çok işlemi de gerçekleştirebiliyorlar. Son günlerde öğrencilerin ve velilerin en büyük heyecanı TEOG nakil işlemleri. Bu işlemler e-Okul'dan kolayca halledilebiliyor.


   
Milli eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulamasında liselere nakiller için başlayan tercih başvuru sürecinde Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Dönemi sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenen 3. nakil yerleştirme başvuruları başladı.
 
TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç nakil hakkı tanındı. 3. dönem nakil başvuruları 4 Eylül'e kadar alınacak. Nakil sonuçları 7 Eylül tarihinde MEB.gov.tr adresi ve e-okul üzerinden öğrenilecek.
 
 YURT DIŞINDAKİ VE AÇIKÖĞRETİMDEN MEZUN ÖĞRENCİLER NASIL NAKİL İSTEYECEK?
 
Yurt dışındaki öğrenciler ve açık öğretim ortaokulundan mezun öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde açılacak olan “Açık öğretim ortaokulu ve yurt dışı yerleştirmeye esas nakil başvuru ekranı” aracılığıyla yapacaktır. Başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderilecektir.
 
Yerleştirmeye esas puanları eşit olan iki öğrencinin aynı okulu tercih ettiği ve bu öğrencilerden sadece birinin yerleştirilebildiği bir durumda, hangi öğrenci öncelik hakkına sahip olur?
 
Yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı, eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)