adscode
adscode

Adaylara ikinci ek yerleştirme için tercih yol haritası

Üniversiteli olmak için gün sayan ikinci ek yerleştirme adaylarını 14-18 Ekim tarihleri arasında kısa bir tercih dönemi bekliyor.

Adaylara ikinci ek yerleştirme için tercih yol haritası
YKS

TYT puanı 140 ve üzeri olan adaylar önlisans, AYT puanı 170 ve üzeri olan adaylar ise lisans programlarında boş kalan kontenjanlar için tercih yapabilecek. Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, “Tercih yaparken uzmanlardan yardım alın, bilinçli bir tercih sizi hedefinize ulaştıracaktır” dedi.

 

Bu yıla mahsus olmak üzere üniversite adaylarına verilen son şans olan ikinci ek yerleştirme tercih işlemleri 14-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Her yıl birçok adayın tercih yaparken yaptığı hatalar, adaylar ve aileleri için üzücü sonuçlar doğurabiliyor. Bu nedenle adayların seçecekleri bölüm ve eğitim görecekleri üniversite hakkında detaylı bilgi edinmeleri, istedikleri üniversiteye yerleşebilmeleri için tercihlerini uzmanlar eşliğinde yapmaları büyük önem taşıyor. İkinci ek yerleştirmeyle ilgili bilgi veren Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, ikinci ek yerleştirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleştirme puanları için başarı sırasına yer verilmediğini, adayların tercihlerini puanlarına bakarak yapacaklarını belirterek, “Önceki ek yerleştirmelerde de olduğu gibi merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan ancak yerleştirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjaAYTn açığı oluşan programları, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eşit veya daha büyük yerleştirme puanına sahip olmayan adaylar tercih edemeyecekler. Eğer program merkezi yerleştirmede dolmadıysa ve en küçük puanı oluşmadıysa o programı yerleştirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecekler” dedi.

 

Tercih edeceğiniz bölümü mutlaka araştırın

 

Adaylara ileride kendilerini mutlu etmeyecek, ilgi ve yeteneklerine uygun olmayan bölümleri tercih etmekten kaçınmaları tavsiyesinde bulunan Şentürk, "Adaylar yapacakları seçimlerle edinecekleri meslek ve yetkinlikler, gelecekte nasıl bir iş yapacaklarını, nasıl bir ortamda çalışacaklarını, her gün nasıl bir güne uyanacaklarını belirleyecekler. İlgi ve yeteneklerine uygun bir meslek seçtiklerinde hem daha başarılı hem de daha mutlu olacaklarını göz ardı etmemeliler ve seçtikleri bölümlerin kendine has özel koşullar barındırıp barındırmadığı mutlaka araştırılmalılar. Vakıf üniversitesi tercih edecek adaylar burs ve indirim durumlarını öğrenmeli, nasıl bir ücretle karşı karşıya kalacaklarına dikkat etmeliler, üniversitemizde ek tercih dönemine özel burslar verdiğimizi de eklemek isterim” dedi.

 

Adaylar için tercih yol haritası

 

Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk ikinci ek yerleştirmede tercih yapacak adaylara tercih sırasında dikkat etmeleri gerekenler hakkında şu tavsiyelerde bulundu:

  • Tercih listesi hazırlarken kendi puanınıza uygun bir tercih havuzu oluşturun. Bu havuzu oluştururken tercih edeceğiniz bölüm merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşmuş bir bölüm ise puanınızın bu bölümün en küçük puanına eşit ya da daha büyük olmasına dikkat edin. Eğer bölüm merkezi yerleştirmede dolmamış ve en küçük puanı oluşmamış bir bölüm ise bu bölümü siz de tüm adaylar da tercih edebilir.
  • Kazandığınızda devam etmeyeceğiniz bölümlere kesinlikle listede yer vermeyin.
  • Tercihleri sıraya dizmenin tek bir kuralı sizin isteğiniz. Tercih edeceğiniz bölümleri sıralarken puana bakmadan her adımda hangi tercihimi daha çok istiyorum diye düşünün ve tercih listenizi bu şekilde oluşturun.
  • Listenizi isteğinize göre sıraladığınızda daha düşük puanlı bir bölüm daha yüksek puanlı bir bölümün üzerinde olabilir. Bunun hiç sakıncası yok. Sonuçta daha düşük puanlı olmasına rağmen onu daha çok istiyorsunuz demektir.

 

Yüz yüze ve online tercih danışmanlığı hizmeti

 

Adaylara mutlaka tercihlerini bir uzman eşliğinde yapmaları ya da listelerini bir uzman ile gözden geçirmeleri tavsiyesi veren Şentürk, “Tercih yaparken uzmanlardan yardım alın, bilinçli bir tercih sizi hedefinize ulaştıracaktır. Bunun için tercih edeceğiniz üniversiteleri de ziyaret edebilirsiniz. Beykoz Üniversitesi olarak bizler adaylar ve ailelerine üniversitemiz, bölümler ve burslar ile ilgili ayrıntılı bilgileri yüz yüze ve online olarak veriyor olacağız” dedi. Beykoz Üniversitesi uzman tercih danışmanları, akademik ve idari personel 18 Ekim akşamına kadar her gün 09.00 - 17.30 saatleri arasında üniversitenin Kavacık Yerleşkesinde (Vatan Caddesi No. 69 – Kavacık Beykoz) bulunacak. Beykoz Üniversitesi ayrıca ikinci ek yerleştirme boyunca ‘Online Tercih Danışmanlığı’ hizmetine de devam edecek. Adaylar, üniversitenin web sitesinde (www.beykoz.edu.tr) yer alan ‘Online Tercih Danışmanlığı’ formunu doldurarak bu hizmetten yararlanabilecekler.

 

İkinci ek yerleştirme tercihinde yüzde 60 tercih bursu

 

Beykoz Üniversitesi, ikinci ek yerleştirmede de lisans ve önlisans programlarının burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanlara, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 60’a dek tercih bursundan da faydalanabilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)