adscode
adscode

AİHM'nin 'zorunlu din dersi' kararı MEB'i harekete geçirdi

AİHM'nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin zorunlu olarak okutulmasına ilişkin Türkiye'ye verdiği mahkumiyet kararlarının ardından neler yapıldı?

AİHM'nin 'zorunlu din dersi' kararı MEB'i harekete geçirdi
Eğitim
CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan'ın AİHM'nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin zorunlu olarak okutulmasına ilişkin Türkiye'ye verdiği mahkumiyet kararlarının ardından neler yapıldığına yönelik soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz şunları kaydetti

"Bakanlığımız Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce AİHM'nin Mansur Yalçın ve Diğerleri Kararı'nın İcrasına Yönelik Eylem Planı hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na sunulmuştur. Adalet Bakanlığı'nın son şeklini verdiği Eylem Planı'na göre; söz konusu AİHM kararının uygulaması geniş katılımlı bir değerlendirmeyi gerektirdiğinden, tavsiye niteliğinde karar alacak geniş katılımlı bir çalışma grubu belirlenmiş olup haziran ayında çalışmalarına başlayacaktır. 2016 sonuna kadar çalışmalarını tamamlaması planlanmaktadır. Çalışma grubu üyeleri kurumsal bazda belirlenmiş olup Milli eğitim Bakanlığı koordinasyonunda Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, farklı bilim dallarından (eğitim, sosyoloji, tarih, ilahiyat vb) akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından katılımcılardan oluşacaktır."

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)