adscode
adscode

​Almanya Üniversiteleri’nde Eğitim Fırsatları

Yurtdışında üniversite okumaya karar verdiyseniz, mutlaka önünüze bu alanda pek çok seçenek çıkacaktır.

​Almanya Üniversiteleri’nde Eğitim Fırsatları
Türkiye'den Haberler
Yurtdışında üniversite okumaya karar verdiyseniz, mutlaka önünüze bu alanda pek çok seçenek çıkacaktır. Bu seçenekler içinde Almanya’da üniversite eğitimini incelemenizi tavsiye ediyoruz.  Çünkü Almanya üniversiteleri bünyesinde eğitim almak kaçırılmayacak bir fırsattır. Eğer Almanya’daki üniversitelerin eğitim olanaklarını incelerseniz, siz de o zaman bunu göreceksiniz. Öncelikle Almanya’da eğitim oldukça önemlidir ve devlet tarafından çok fazla destek olunmaktadır. Bu konuda yapılan araştırmada Almanya’da toplamda 2 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğunu ve bunların % 20’sinin de, yabancı uyruklu Uluslar arası öğrenciler olduğu görülecektir. Almanya genelinde toplam üniversite sayısı 383’tür. Bu üniversitelerin başarılarına bakıldığı zaman dünya üzerindeki en iyi ilk 500 üniversite arasında Almanyadan bir çok üniversitelerin olduğu görülmektedir.
 
Almanyada üniversite sistemi lisans ve yüksek lisans eğitimi konusunda, akademik araştırmalar eğitimi veren üniversiteler ve pratik ağırlıklı eğitim veren üniversiteler olmak üzere ikiye ayrılır. Almanya’da üniversitede okumak için temel dil olan Almanca’yı belli bir seviyede bilmek gerekmektedir. Bu konuda daha önce girilen Almanca sınavları ve bu sınavların sertifikası varsa bunlar kabul edilir, ama yoksa öncesinde Almanca öğrenmek gerekmektedir. Son yıllarda Almanya'da, Almanca’nın yanında İngilizce de, eğitim programlarının ikinci dili olarak pek çok üniversitede kullanılmaya başlanmıştır. Üniversite eğitimine belli bir miktar bütçe ayırmış iseniz, bu bütçe ile ABD’de, Kanada'da Avustralya'da üniversite okumaya ayıracağınız bütçenin neredeyse yarısı fiyatına Almanya’da ve de çok iyi bir eğitimle üniversite okuyabilirsiniz.
 
Yüksek lisans eğitimini yurtdışında tamamlamak isteyenler için, en nitelikli eğitimin verildiği üniversiteleri tercih etmek kadar, en ekonomik koşullarda bu eğitimi tamamlamak da son derece önem kazanmıştır. Özellikle ilk kez yurt dışlına çıkacak yüksek lisans talebeleri için, dil ve geleneksel düzene kolay uyum sağlama konuları da büyük önem kazanınca, gerek o ülkede yaşayan Türklerin fazlalığı, gerekse Türkçe konuşanların fazlalığı da tercih edilir kriterler arasında yer almaya başladı. Bunun sonucu olarak Avrupa’nın orta yerinde gerek ekonomisi gerekse Avrupa Birliğinde etkin rolü ile Almanyada yüksek lisans eğitimi almak isteyenlerin sayısında özellikle son yıllarda gözle görülür bir artış yaşanmaktadır.  Bu artışın sebebi olarak Almanya'daki üniversitelerin kalitesini de göz ardı etmemek gerekir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)