adscode
adscode

Anaokulu çalışanlarının kadro talebi Meclis gündeminde

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anaokullarında görev yapan geçici personelin kadro talebini, Bakan Mahmut Özer’e yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Anaokulu çalışanlarının kadro talebi Meclis gündeminde
Eğitim
Güncelleme : 08-Dec-22 17:13

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, çalışanların kadro talebine yeşil ışık yakmadı. Bakan Özer, anaokulu çalışanlarının maaş ve okulların diğer giderlerine yönelik harcamalar konusunda Okul Aile Birliği Yönetmeliğinde yer alan hükümlere dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulları tüm hizmet giderlerini temizlik, öğrenci yemekleri, okulda çalışan destek personeli, temizlik işçilerinin maaşları ve sigortaları gibi harcamalarını velilerden alınan aidat ve bağışlarla karşılandığına dikkat çekerek, bu konuda kendisine ulaşan çalışanların taleplerini de aktardı.

Gürer, anaokulu çalışanlarının maaşlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmesini istediklerini belirterek, “Çalışanlardan tarafına ulaşan talepler şöyle: 2018 yılında taşeron işçilere kadro verildiğinde bizleri kapsam dışı bıraktılar. Bizler devlet okulunda kamuya hizmet verdiğimiz halde kadro alamadık. Hiç bir sosyal hakkımız yok; bizleri 9 ay çalıştırıp işten çıkartıyorlar. MEB anaokulları çoğu zaman taşeron firma aracılığıyla işçileri çalıştırıyor. Bazı okullar taşeron firma maliyetli oluyor diye işçileri hizmet alım sözleşmesi imzalayıp 9 ay çalıştırıp işten çıkartıyor. Her yıl okul açıldığında bu şekilde devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Milletvekili Gürer’in Milli Eğitim Bakanlığı Kreş ve Anaokullarında görev yapan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çalışma yapılın yapılmayacağını sorduğu önergesine, Bakan Mahut Özer şu yanıtı verdi:

“09.02.2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin birliğin görev ve yetkileri başlıklı 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan; "Okulun ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet satın almak, bu hizmetlere ilişkin sosyal güvenlik primi, vergi ve benzeri ödemelerin yapılmasını sağlamak." hükmü uyarınca ihtiyaç süresince görevlendirilmektedir.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli eğitim Bakanlığında öğretmende,çalışan hizmetli de birden farklı tanım,özlük hak ve süre ile çalıştırılıyor.Bu nedenle eğitimde verimlilik sorunlu hale geliyor.Kamu kurumları kurumsal kimliği AKP iktidarları ile geriletildi.Öğretmen tamamı kadrolu olması yanında MEB güvenlik, hizmetli,TYP'Li gibi tanımlar olarak eğitime katkı verenlerde tümü sürekli ve kadrolu olarak çalıştırılmalıdır” diye konuştu .

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)