adscode
adscode

Ankara Atatürk Lisesi Öğrencilerinin MUN Başarısı

Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri, 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Fransa’nın Nice kentinde, HARVARD ÜNİVERSİTESİ modeline uygun olarak yarıştılar ve BİRİNCİLİK kazandılar...

Ankara Atatürk Lisesi Öğrencilerinin MUN Başarısı
Lise
1960’lı yıllarda Harvard Üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci uluslararası faaliyet göstermek üzere bir dernek kurdular. MUN (MODEL UNITED NATIONS) adını taşıyan bu dernek, “Birleşmiş Milletler Modeli” anlamına geliyor ve “simülasyon” (örnekleme) yöntemi ile çalışıyor. Adı geçen Dernek, halen, ülkesini seven, tanıyan, millî duyguları gelişmiş bireyler yetiştirme, “Birleşmiş Milletler Modeli Teşkilatı” çalışmalarına katılma, uluslararası meselelere duyarlı nesiller yetiştirme, gündemi takip etme ve çözüm önerilerinde bulunma faaliyetleri gösteriyor. 



Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri de, bu konudaki kendi kulüplerini AALMUN adıyla 2014 yılının Şubat ayında kurdular. Birçok ülkede de “MUN” Dernekleri kurulmuş bulunuyor.

Fransa’nın MUN Derneği, bu defa yeni yarışmasını 28-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Nice kentinde Sophia Antipolis Üniversitesi’nde  gerçekleştirdi. MUNİCE adıyla anılan bu yarışma konferansına 25 ülkeden 200 öğrenci delege katıldı. İngilizce yapılan konferansda  Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri, düzenlenen simülasyonda aldıkları rollerle, “best delegation” en iyi delege ödülünü kazandılar... 

AALMUN kulüp üyesi öğrenciler, Şubat 2014 tarihinde MUNESCO (Bilkent Koleji Mun), Haziran 2014’de KALMUN (Kadıköy Anadolu Lisesi Mun) ve bir ay önce de, Çek Cumhuriyeti Başkenti Prag’da PORGMUN adıyla düzenlenen benzeri konferanslarda da yine “Best Delege” ödüllerini kazanmışlardı.       

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)