adscode
adscode

Ankara Üniversitesi öğrencileri anısına "Deprem Anıtı" açıldı

Ankara Üniversitesi'nin (AÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 17 öğrencisinin anısını yaşatmak için yaptırılan "Deprem Anıtı" törenle açıldı.

Ankara Üniversitesi öğrencileri anısına "Deprem Anıtı" açıldı
Üniversite
Güncelleme : 29-Nov-23 18:13

Ankara Üniversitesinin (AÜ), Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 17 öğrencisinin anısını yaşatmak için yaptırılan "Deprem Anıtı" törenle açıldı.

Üniversitenin Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi girişindeki alana, depremlerde yaşamını yitiren 17 öğrenci anısına "Deprem Anıtı" inşa edildi ve zeytin ağacı dikildi.

Depremlerde hayatını kaybeden öğrenciler, Sıla Yılmaz, Nazlıcan Levent, Serhan Kılıçarslan, Ümüs Yücel, Elif Kural, Işılay Koyun, Neslihan Narman, Helin Emül, Burak Yasin Ezer, Efe Özkan, Murat Akgün, Büşra Küçük, Musa Emre Hasırcı, Saad İsmail, Sedanur Küçüker, Zeynep Özkömeç ve Dilara Doğru'nun isimleri ve fotoğraflarının yer aldığı anıtın açılışı için ailelerin de katılımıyla tören düzenlendi.

"Ankara Üniversitesi kurumsal aidiyeti yüksek bir üniversite"

Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesi'nin 86 bin öğrencisi bulunduğunu, bu öğrencilerin en iyi eğitimi alması, en iyi şartlarda barınması, beslenmesi, fiziksel, ruhsal ve psikolojik anlamda en iyi hayatı yaşaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Ankara Üniversitesinin kurumsal aidiyeti yüksek bir üniversite olduğunu belirten Ünüvar, Deprem Anıtı'nı da depremde kaybettikleri öğrencilerin hatırasını yaşatmak için yaptırdıklarını kaydetti.

Ünüvar, şunları kaydetti:

"Okurken en iyi eğitimi alsın, en güçlü diplomaya sahip olsun diye çırpındığımız kardeşlerimizi Hakk'a uğurladık. Onlar için bu saatten sonra yapmamız gereken şey, onların bize bıraktığı emanetlere sahip çıkmaktır. Bunu başarabildiğimiz ölçüde görevimizi yapmış olacağız. İnşallah onlar kıyamete kadar Ankara Üniversitesi'nin bir mensubu olarak kalbimizde yaşayacak."

Depremde hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Sedanur Küçüker'in ağabeyi Cihangir Emre Küçüker, kardeşinin okuduğu bölümü ve üniversiteyi çok isteyerek tercih ettiğini belirterek, "Şu an görüyorum ki çok doğru bir tercih yapmış." ifadesini kullandı.

"Onun sayesinde sizlerin karşısındayım"

Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1. sınıf öğrencisi Nazlıcan Levent'in annesi Birsel Avcı da kızının 2018'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu söyledi.

Kızının hakimlik stajını ve yüksek lisans yaparken tekrar sınava girip Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini kazandığını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Ben ona 'Kızım zor olmayacak mı?' dedim. O da 'Anneciğim bu ülkeye okumuş adam lazım' dedi. 'Ben yine okuyacağım ve Ankara Üniversitesinden ikinci diplomayı alacağım' dedi ve 'İleride bir gün bana nasıl yaptın, nasıl başardın dediklerinde, annem sayesinde diyeceğim' demişti. O bunu diyemedi. Ben onun sayesinde sizlerin karşısındayım. Dünyadaki bütün güzellikleri hak ettiğini düşündüğüm, bu ülkeye aşık aydın bir genci kaybettik. Kendisinden çok başkalarını düşünen, başkalarının geleceklerine, geçmişlerine ve kalplerine dokunan, bugüne kadar gözlerimin önünde büyüttüğüm kızımı şimdi kalbimde büyütüp seyrediyorum."

Avcı, konuşmasının sonunda, kızının yazıp okuduğu şiiri törene katılanlara dinletti.

Konuşmaların ardından, Kur'an-ı Kerim okundu, depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Daha sonra, törene katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Sekreteri Batıkan Aksoy, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve aileler tarafından anıtın açılışı gerçekleştirildi, anıta karanfil bırakıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)