adscode
adscode

BEDAŞ'ta staj ve iş imkânı

Gençleri enerji sektörüne kazandırarak genç istihdama katkı sunmayı hedefleyen BEDAŞ, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile “istihdam odaklı eğitim işbirliği protokolüne” imza attı.

BEDAŞ'ta staj ve iş imkânı
İK
Güncelleme : 15-Apr-24 17:39

Enerjinin Yıldızları Projesi’nin kapsamını daha da genişleten protokole göre, elektrik-elektronik teknolojileri alanında eğitim gören öğrencilere BEDAŞ’ta staj yapma imkânı sağlanırken, mezun olanlara da işe alımlarda öncelik tanınacak.


Boğaziçi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (BEDAŞ), elektrik dağıtım sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına yanıt üretmek, genç istihdama katkı sağlamak hedefi ile yürüttüğü, “Enerjinin Yıldızları” Projesinin kapsamını genişletecek yeni bir adım attı. 5 Nisan Cuma günü İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “istihdam odaklı eğitim işbirliği protokolü” kapsamında BEDAŞ, İstanbul’da “elektrik-elektronik teknolojileri alanında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine kapılarını ardına kadar açtı. Protokole göre, 12. sınıf öğrencilerine BEDAŞ’ta staj yapma fırsatı sağlanırken, mezun olan öğrencilere de işe alımlarda öncelik verilecek.
BEDAŞ’ın Çağlayan’daki Genel Müdürlük binasında yapılan protokol töreninde konuşan İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, “Dünya beklentinin çok ötesinde bir gelişim ve değişim içerisinde. Tüm öğrenme kaynaklarına adapte olarak, öğrencilerimizi sahadaki yeni uygulama ve teknolojilerle donatarak hayata hazırlıyoruz. Bu anlamda BEDAŞ ile yapacağımız iş birliği bizim için oldukça büyük önem taşıyor. Elektrik gibi vatandaşlarımız için kritik bir hizmet alanında öğrencilerimizin sahadaki bilgiyi ve tecrübeyi uzmanlarından öğrenmesi, ileride nitelikli ve kaliteli hizmet sunabilmelerine vesile olacak” dedi.

BEDAŞ’IN KAPILARI MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE AÇIK
2018 yılından bu yana “Enerjinin Yıldızları Projesi” ile lise çağındaki öğrencileri yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli ile sektöre kazandırmaya çalıştıklarını dile getiren BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit de, “Hayatın devamında, ekonomilerin kalkınmasında önemli rolü olan enerji sektörüne, gençlerimizi kazandırmayı bir sorumluluk olarak görüyoruz. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile bugün imzaladığımız protokol ile yıllardır sektörümüze yeni yıldızlar kazandırmamızı sağlayan Enerjinin Yıldızları Projemizin kapsamını daha da genişletmiş olacağız. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştireceğimiz istihdam odaklı iş birliği doğrultusunda İstanbul Avrupa Yakası’nda Elektrik- Elektronik Dalı’nın yer aldığı tüm meslek liselerinde eğitim gören gençlerimize BEDAŞ’ın kapılarını ardına kadar açıyoruz. Genç meslektaşlarımızı geleceğe hazırlamak, ortak bir geleceği birlikte inşa etmek bizim için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı” değerlendirmesinde bulundu.

PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR?
BEDAŞ ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ve ilk etapta 3 yıl süreyle geçerli olacak protokole göre BEDAŞ; genel müdürlüğünün yanı sıra 15 işletme müdürlüğü ile 11 ek hizmet binası olmak üzere toplam 27 lokasyonda elektrik-elektronik teknolojileri alanında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerine staj imkânı sunacak. Staj süresince öğrencilere yönelik kariyer günü, rehberlik ve mentörlük etkinliklerinin yanı sıra işletme teknik gezi ve izleme ziyaretleri de düzenlenecek. İşletmelerdeki eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun olan öğrenciler, 18 yaşını doldurduktan sonra iş görüşmesine davet edilecek ve kontenjanlar dâhilinde uygun adayların BEDAŞ’ta işe başlaması mümkün olabilecek.

ENERJİNİN YILDIZLARI YENİ OKULLARA YAYILIYOR
BEDAŞ, Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında ilk adımı 2018 yılında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan Mesleki Eğitim Protokolü ile atmıştı. İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde daha sonra adı “Elektrik Tesisatları ve Dağıtım Dalı” olarak değiştirilen Yüksek Gerilim Dalı’nın hayata geçirilmesine destek olan BEDAŞ, “Yüksek Gerilim Sistemleri Dalı ve Yüksek Gerilim Laboratuvarını” da kurarak öğrencilere uygulamalı eğitim fırsatı sundu. Bu bölümde okuyan öğrencilere staj ve burs imkânı tanıyan BEDAŞ, bugüne kadar mezun olan 83 öğrenciden 52’sini de istihdam etti. BEDAŞ, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı yeni protokol ile Enerjinin Yıldızları Projesi’nin kapsamını genişleterek yeni okullara da kapılarını açmış oldu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)