adscode
adscode

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Eylemi Ses Getirdi

Beden Eğitimi Öğretmenleri Şubat atamalarında ayrılan kontenjan sayısının yetersizliği nedeniyle Kızılay’da basın açıklaması yaptı.

Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Eylemi Ses Getirdi
Eğitim
Beden Eğitimi Öğretmenleri Şubat atamalarında ayrılan kontenjan sayısının yetersizliği nedeniyle Kızılay’da basın açıklaması yaptı.  Türk Eğitim-Sen’in destek verdiği basın açıklamasında Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan ve Genel ve Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir hazır bulundu.

'Beden Eğitimi Öğretmenleri okulun kalbidir', 'Strese çare bulundu, Beden Eğitimi ve Spor' yazılı dövizler taşındı. Eylemde bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, “Ataması yapılmayan öğretmen arkadaşlarımız 2002 yılından bu yana çok ciddi eylemlere imza atmıştır. Yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışmıştır” dedi. Akkaş, ataması yapılmayan öğretmenlerin sayısının 2002 yılında 24 bin iken, 2015 yılı itibariyle 417 bine ulaştığını kaydederek, “Sorumlu sendikacılık gereği olarak ataması yapılmayan Beden Eğitimi öğretmenleri için buradayız. Onlar, ‘Biz atamak istiyoruz, çocuklarımız ile buluşmak istiyoruz, spor salonlarında öğrencilerimize bedenen ve ruhen yardımcı olmak istiyoruz’ diyorlar.” dedi.

Ataması yapılmadığı için polis olan öğretmenlerin bazılarının şehit olduğunu hatırlatan Akkaş, 40 öğretmenin de ataması yapılmadığı için intihar ettiğini kaydetti. Bunun sorumlusunun siyasi iktidarlar olduğunu bildiren Akkaş, “Ne kadar acı bir olaydır ki, ataması yapılmadığından dolayı bugüne kadar 40’a yakın gencimiz intihar etmiştir. Bu 40 gencimizin ölümlerinde hiç şüphesiz ki siyasi iktidarların büyük payı vardır. Diğer sorumlular da Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Gerekli kontenjanı ayarlayamayan YÖK'tür. Türk Eğitim-Sen olarak böylesi elim olaylara sessiz kalan ve bugüne kadar hiçbir tedbiri almayan, çözüm üretmeyen siyasi iktidarları şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu.

Eğitimin toplum için çok önemli olduğuna vurgu yapan Akkaş, “Toplum olarak eğitimi önemsemek zorundayız. Eğer bugün ülkemizde birtakım vahşet olayları yaşanıyorsa,  aymazlıklara, hırsızlıklara, yolsuzluklara tanık oluyorsak, bunun temelinde eğitimsizlik yatmaktadır. Çünkü eğitim; bir milleti medeniyet, kültür, sanat ve spor alanında etkileyen çok önemli bir faktördür. Atatürk’ün bir vecizesinde de dediği gibi; ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’ Eğitimi yok sayarsanız ideolojilere, siyasete kurban ederseniz toplumda kargaşaya yol açarsınız” dedi.

Ücretli öğretmenliğe dikkat çeken Akkaş, “Bilindiği gibi bir toplum için eğitim çok önemlidir. Eğer bir okulda beden eğitimi, tarih, matematik, fizik öğretmenine ihtiyaç varsa, ancak bu öğretmenlerin yerine ücretli öğretmenler derslere giriyorsa, eğitimde başarıyı yakalamamız mümkün  değildir. Eğitimde başarı ancak işin ehli insanlarla sağlanabilir. Geçen yıl 80 bin ücretli ücretli öğretmen görevlendirildi. Öğretmenlikle hiç alakası olmayan iki yıllık yüksekokulu mezunları da ücretli öğretmen olarak beden eğitimi, matematik, tarih derslerine girdi. Bu, Türkiye’nin bir ayıbıdır. Bu ayıptan kurtulmak gerekir. Elbette iki yıllık yüksekokulu mezunlarına da devlet iş bulmak zorundadır. Şu anda ataması yapılmayan öğretmen sayısı 417 bine ulaşmıştır. MEB verilere göre öğretmen açığı 96 bindir. Bu şekilde eğitimde başarı bekleyemezsiniz” dedi.

Beden Eğitimi dersinin önemine dikkat çeken Akkaş, “Beden Eğitimi dersini bir matematik öğretmeni olarak çok önemsiyorum. Her ders önemlidir ama Beden Eğitimi dersi çocukların bedenen ve ruhen sağlıklı yetişmesi açısından ayrı bir öneme sahiptir. Ancak MEB ne yazık ki bu amaca uygun hareket etmiyor. Beden Eğitimi dersinin saatleri azaltılıyor, normları düşürülüyor. Sanki bu ders, çok önemsiz gibi hareket ediliyor. Elbette çocuklarımız için akademik başarı önemlidir ama akademik başarıdan önce çocukların beden ve ruh sağlıkları daha da önemlidir. Çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının iyi olması için uzman kişilere ihtiyaç vardır.

Bakınız; okulların etrafı kale duvarı gibi çevriliyor, tel çitlerle örülüyor. Güya okul içinde disiplini, düzeni sağlayacaklar. Siz bu insanların atamasını yapmazsanız, çocukların ruhsal ve beden sağlığının güçlenmesiyle ilgili girişimlerde bulunmazsanız, istediğiniz kadar duvarlar örün; buna rağmen okulda disiplini sağlayamazsınız, polisiye olayları önleyemezsiniz. Uyuşturucu, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklar okullara giriyor. Halbuki sanata, spora önem vermiş olsanız, zararlı alışkanlıkların önüne de geçebilirsiniz.

Dolayısıyla Beden Eğitimi öğretmenleri için okullardaki öğrenci sayılarının dikkate alınarak, normların yeniden belirlenmesini istiyoruz. KPSS kuyruğunda bekleyen Beden Eğitimi öğretmenlerinin atamalarının yapılmasını istiyoruz. Gençlerimizin intihar etmemesi, geleceğine güvenle bakabilmesi, mesleklerini yapabilmesi için dün ve bugün olduğu için yarın da ataması yapılmayan öğretmenlerimize sahip çıkacağız.”

Ataması yapılmayan Beden Eğitimi Öğretmenleri adına bir konuşma yapan Demet Seyran da, mağduriyetlerinin 2015 Eylül ve 2016 Şubat atamaları ile devam ettiğini belirterek, yetkililerle branş temsilcilerinin görüştüğünü söyledi. "Eylül ayında 5 bin 14 ihtiyaç açığında 7'nci sıradan kontenjan almamız gerekirken, 12'nci sıradan bin 176 kontenjan atılarak mağduriyet yaşanmıştır” diyen

Seyran, Şubat ataması öncesi yetkililerle görüşüldüğünde açığın 4500 olduğunu öğrendiklerini dile getirdi. Seyran, “Beden Eğitimi öğretmenleri olarak buradan yetkililere sesleniyoruz: 30 bin atama dahilinde 50 puan barajına takılan ve kurumlar arası ve milli sporculardan kalan kontenjanların Beden Eğitimi öğretmenlerine aktarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)