adscode
adscode

Bir telefona 38 bin TL verir miydiniz?

Eğer özel, herkeste bulunmayan bir cep telefonu istiyorsanız yaklaşık 38 bin TL'yi gözden çıkarmanız gerek. Ancak bu da yetmeyebilir. Çünkü Vertu'nun Bentley imzalı bu modelinin kimlere satılacağı konusu…

Bir telefona 38 bin TL verir miydiniz?
Bilim Teknoloji


Adını uzun yıllar önce pek çok Hollywood yıldızının tercih etmesiyle duyuran Vertu, halen dünyanın en pahalı cep telefonlarını üretmeye devam ediyor.

1998 - 2012 arasını Nokia kanatları altında geçiren Vertu, bu tarihte İngiliz EQT VI grubuna satılmıştı. Yeni sahibi de eski tarzı devam ettiriyor.

2013'te 350 bin telefon satan Vertu, az ama öz ilkesiyle ilerlemeye devam ediyor. Şirketin son modeli ise, tasarımında Bentley imzası bulunan 16 bin 500 dolarlık (yaklaşık 38 bin TL) "Vertu for Bentley" oldu. Bentley logosundan, kılıfında kullanılan dikişlere kadar Bentley imzası bulunan telefona sahip olmak için yalnızca banka hesabınızda bu miktarın olması yetmiyor. Çünkü bu özel model, yalnızca 2 bin şanslı (!) kişinin olacak.

Telefonun teknik özelliklerine bakıldığında ise piyasada bulabileceğiniz modellerden çok da fark olmadığını söylemek gerek. 4.7 inç büyüklüğündeki ekrana sahip olan modelde 13 megapiksellik kamera bulunuyor. Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle gelen modelde 4G desteği de bulunuyor.

Sonuç olarak bu telefonun sahibini üretim adedi, tasarımı ve Bentley logosuyla gerçekten özel hissettirdiği bir gerçek. Ancak bunun bedeli gerçekten 16.500 dolar mı, bu sizin vereceğiniz bir karar. 







Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)