adscode
adscode

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ

...

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Adem Korkmaz
Kuruluş tarihi: 2006
Bulunduğu il: Burdur
Akademik birimleri: Bucak İşletme, Bucak Teknoloji, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, Sanat ve Tasarım, Veteriner olmak üzere 11 fakültesi, 4 enstitüsü, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, 6 yüksekokulu, 13 MYO’su var.
Öğrenci sayısı: 30.019 öğrencisi bulunuyor.
Akademik personel sayısı: 874 akademik personeli var.
Burs olanakları: Maddi durumu yetersiz öğrencilere öğle yemeğinden ücretsiz yararlanma imkânı sağlanmakta. Milli sporcu olduğunu belgeleyenler, sağlık raporuyla belgelemek şartıyla yüzde 40 ve daha fazla engeli bulunanlar, anne, baba veya kardeşinin şehit veya gazi olduğunu belgelendirenler talep ettikleri takdirde yemek yardımından faydalanabilmekte. Öğrencilere ayrıca üniversitede kısmi zamanlı çalıştırma olanağı tanınmakta.
Yurt olanakları: KYK’ya ait yurtların yanı sıra Gölhisar’da 500 yatak kapasiteli yurt inşaatı devam etmekte. İstiklal Yerleşkesi’nde ise KYK’ya ait 500 kişilik yurt bulunuyor, özel yatırımcılar tarafından 1000 kişilik yurt yapımı devam etmekte. Ayrıca Merkez ve ilçelerde öğrenci pansiyonları ile barınma hizmeti sağlamakta. Erasmus ile gelen öğrencilerin konaklamaları için Öğrenci Evi hizmet vermekte.
Öğrenci kulübü sayısı: 64 öğrenci kulübü mevcut.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında AB üyesi ülkelerdeki üniversitelerde 300’ü aşkın anlaşması var. Mevlana kapsamında da 10’u aşkın ülkedeki üniversitelerde 80’i aşkın anlaşması bulunuyor. Üniversite ayrıca Farabi Değişim Programı’na da dahil.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Batı Akdeniz’de küçük bir şehir hayal edin; içinde samimi, sıcak, yardımsever ve paylaşımcı insanların olduğu… Nereye giderseniz sizi güler yüzüyle karşılayacak ve hiçbir konuda yardımlarını esirgemeyecek bir şehir ve insanları… İşte bu şehrin can damarında, eğitim hayatınızda devamlı yanınızda ve yakınınızda yer alacak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ailesine katılmak ister misiniz? Mehmet Akif Ersoy ismi bir bakıştır. Mehmet Akif Ersoy ismi bir akış, bir koşuştur. Ve Mehmet Akif Ersoy ismi üniversitenin kumaşında bir nakıştır şimdi. Biz o üniversiteyiz işte!
Üniversitemiz 2006’da kurulan 15 üniversite arasında en çok tercih edilen üniversite olarak adından söz ettiren, uzman eğitim kadrosu ve idari personel eğitim hayatınız boyunca rahat, kaliteli ve güvenilir eğitim almanız için her zaman sizlerin yanında olacak. Verdiği kaliteli eğitimin yanında üniversitemizde, fakülteler ve çeşitli öğrenci kulüplerinin düzenlemiş olduğu birçok söyleşi, konser, sanat ve spor faaliyetleri yapılmakta olup Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ailesi olarak özgürlükçü, demokratik ve mutlu bir yaşam alanı da sizleri kucaklamakta…
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri olarak hem akademik alanda hem de iş dünyasında başarılı olabilecek bir altyapıya sahip olmanıza imkân sağlayacak Mezunlarla İlişkiler ve Kariyer Planlama Koordinatörlüğü ile yeteneklerinizi ve değerlerinizi temel alarak kendinize ‘uygun’ kariyer yolunu keşfetme ve karar verme sürecinde destekçiniz olacak. Bilimi farklı yönleriyle anlatmak, özellikle genç kuşaklara eğlenceli yönleriyle açıklamak ve bilimin içine çekerek onu sevdirmek amacıyla her yıl mayıs ayında düzenlenen Bilim Şenliği ve Bahar Şenlikleri ile öğrenci ve Burdurlulara eğlenceli vakit geçirme fırsatı sunan üniversitemiz, spora ve sporcuya verdiği desteğiyle her zaman adından söz ettiren bir kurum olmaya devam ediyor. Ailemizin bir ferdi olarak spor salonu, futbol sahaları, tenis kortları, açık hava voleybol ve basketbol sahaları sizleri bekliyor. Güvenilir, sakin bir şehir hayatı ve gerçekleştirilen kültürel aktivitelerle eğitim sürecinizi renkli kılacak üniversitemize katılmakta vakit kaybetmeyin.
İletişim bilgisi: https://mehmetakif.edu.tr/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)