adscode
adscode

CHP’li İrgil: Hükümetin kadrolu öğretmen atama planı yok

CHP’li Ceyhun İrgil’den “Maliye Bakanı ile görüştüm, dilerim yanılırım ama hükümetin öğretmen atama planı yok” açıklaması geldi.

CHP’li İrgil: Hükümetin kadrolu öğretmen atama planı yok
Eğitim
Sözleşmeli atamanın ardından kadrolu atama bekleyen öğretmen adaylarına hükümetten resmi bir açıklama yapılmazken, aylardır konunun takipçisi CHP’li Ceyhun İrgil’den “Maliye Bakanı ile görüştüm, dilerim yanılırım ama hükümetin öğretmen atama planı yok” açıklaması geldi.

Her yıl şubat ve ağustos aylarında yapılan öğretmen atamalarında bu yıl sözleşmeli atama ile değişiklik yapılmasının ardından kadrolu atama için öğretmen adayları şubatı iple çekiyordu. Hükümetin net bir açıklama yapmayışı nedeniyle endişe içindeki öğretmen adaylarına kötü haberi CHP'li milletvekili verdi.

Geçen haziran ayından itibaren atama konusunun takipçisi olduğu bilinen TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, sosyal paylaşım sitesinden “Dilerim yanılırım ama hükümetin öğretmen atama planı yok. İhtiyaç olmasına karşın bütçe kısıtlaması gerekçesi ile Maliye Bakanlığı atamalara onay vermiyor” diye yazdı.

MALİYE BAKANI: PLANIMIZDA YOK

Binlerce öğretmenin her gün sosyal medya ve internet başında müjde beklediğini, MEB'in şubat ayına kadar 45-60 bin kadar atama yapılacağına dair söylemlerinin adayların umudunu artırdığını belirten İrgil, konuyu açıklığa kavuşturmak için yetkililerle görüştüğünü belirtti. İrgil, MEB'in öğretmen ihtiyacını kabul ettiğini ve atama yapmak istediğini belirterek konunun tıkandığı yerin Maliye Bakanlığı olduğunun işaret edildiğini söyledi.
Bu sebeple Maliye Bakanı ile de görüştüğünü ifade eden İrgil o görüşmeyi şu şekilde aktardı: “Bakan gündemlerinde ‘atama olmadığını' ifade etti. Şubat ayı bir gelenek, tüm öğretmenler en azından şubatı bekliyor, diye ısrarla sordum. Bakan ‘Şu an planlamamızda atama yok, devlet kadrolarına atamalar kısıtlanacak' dedi.”

UMARIM BİZ YANILIRIZ!

Sosyal paylaşım sitesinde konuyla ilgili görüşlerini de açıklayan İrgil, 2017 bütçe görüşmelerinin devam ettiği Plan Bütçe Komisyonu'nda salı günü MEB bütçesinin görüşüleceğini de hatırlatarak; şöyle devam etti:
“Öğretmene bütçe var mı, yok mu resmen açıklanacak. O güne dek karar değiştirirlerse, insafa gelirlerse ne ala. Aksi takdirde lafı eğip bükmeye gerek yok. İktidar öğretmenlere nasıl umut verdiyse yapamadıklarının da sorumluluğunu üstlenmeli. Dilerim ki, hükümet bizi yanıltsın ve atama olsun ancak bu haftaki görüşmelerden benim anladığım; hükümetin yakın zamanda bir atama planı yok!”

NELER YAPILABİLİR?

CHP'li İrgil, neler yapılabileceğine ilişkin görüşlerini de şöyle sıraladı:
“Muhalefet olarak elbette gündemde tutmaya ve ısrar etmeye devam edeceğiz ama kamuoyu desteği önemli. Öncelikle Eğitim Sendikaları ve sivil toplum örgütleri kadrolu ve mülakatsız atama konusunda çaba harcamalıdır. KHK ile çıkan sözleşmeli ve mülakatlı atama için, kamuoyu yaratılması önemli. Toplumun ve ilgililerin farkındalığı artırılmalı. ‘Öğretmenlik Meslek Yasası' çıkarılmalı. Böylece öğretmenliğin standart ve atama usulleri kanun ile güvence altına alınmalıdır. Eğitim Fakültesi sayısı ve kaliteleri tekrar planlanmalı. Atama bekleyen öğretmenler için hükümet bir atama ve gelecek planlaması sunmalı. Sözleşmeli, mülakatlı ve çakılı kadro atamaları iptal edilmeli. Tüm öğretmenler için adil ücret, adil dağılım, adil bölgesel çalışma ve adil yükselme liyakat kanun ile konmuş kurallar çerçevesinde istisnasız uygulanmalıdır.”

SÖZCÜ
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)