adscode
adscode

Depremzedelere pastacılık eğitimi

6 Şubat depreminden etkilenip İstanbul’a gelenlere pastacılık eğitimi verildi.

Depremzedelere pastacılık eğitimi
Eğitim
Güncelleme : 11-Feb-24 15:12

Kadıköy Bostancı Halk Eğitim Merkezi, Yaşam Çiçeği Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı ile Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde Artizan Chefs Projesi hayata geçirildi.

6 Şubat depreminden etkilenip İstanbul’a gelen ailelerin bireylerinin hayata yeniden tutunmalarına katkı sağlama amacıyla başlayan kursa La Loraine Bakery Group (LLBG) Artizan Chefs ana sponsor oldu.



Projenin çıkış noktası hakkında bilgi veren Kadıköy Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hülya Narsap "6 şubat depreminde mağdur olup İstanbul’a gelmek zorunda kalan insanlarımıza nasıl bir katkımız olabilir diye düşündük. Bostancı Halk Eğitimi Merkezi’nin Pastacı Çırağı programının varlığını öğrendik. Depremzede vatandaşlarımızın Pastacı Çırağı sertifikası aldıklarında istihdam noktasında avantajlı durumda olabilecekleri bilgisine ulaştık.
Pastacı Çırağı Kursu sonunda alınacak sertifikanın uluslararası geçerliliği olması da işbirliğimizde etkili oldu.
Projenin tamamlanması sonrasında onlara istihdam sağlama noktasında çeşitli firmalarla görüşmelere başladık. Kendi işini kurmak isteyenlere de nasıl iş kurulur konusunda destek oluyoruz. Kursun masrafları dernek işbirliği ile bağışçılar tarafından karşılanıyor" dedi.

Artizanın mutfak kültürüyle ilgili bir terim olduğunu kaydeden Narsap, "Artizan, sözlük anlamı olarak bir sanatçı ve zanaatkâr tarafından yapılan ve özel ustalık gerektiren faaliyetleri ifade etmektedir. Geleneksel yöntemlerle büyük uğraşlar vererek yemek hazırlayan aşçılar için kullanılmaktadır. Artizan gıdalar; doğal ve katkısız olmaları sebebiyle sağlığa katkılarının yanı sıra; üreticilerinin ve yerel ürünlerin desteklenmesi ve yaygınlaşması, dolayısıyla ekonomik anlamda bir değer alanı yaratılması açısından üzerinde durulması gereken bir alandır. Bu gıdaların üretim sürecinin geleneksel, tarihsel, deneysel, sezgisel ve bilimsel bir anlayışla sürdürülür olması, ülkemiz gastronomisi ve tanıtımı açısından oldukça önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Projenin kep töreni ise 9 Şubat saat 17.00'de Kozyy Kültür Merkezi'nden gerçekleştirilecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)