adscode
adscode

Down Sendromlu çocuklar için film terapisiyle eğitim

Bornova'da down sendromlu çocuklara destek amacıyla özel bir proje için işbirliği yapıldı.

Down Sendromlu çocuklar için film terapisiyle eğitim
Eğitim
Bornova'da down sendromlu çocuklara destek amacıyla özel bir proje için işbirliği yapıldı. Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği, İzmir Down Sendromlular Derneği ve Kare Film Prodüksiyon işbirliğiyle "Down Sendromlu Bireyler için Film Terapi Atölyesi Eğitimi" başlatıldı. 3 ay sürecek programın sonunda çocukların çalışmaları özel bir törenle gösterilecek.
 
Sosyal sorumluluk projeleri ile dezavantajlı kesimlere her zaman destek olan Bornova Belediyesi, down sendromlu çocuklar için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Bornova Belediyesi, Türk Kızılayı Bornova Şubesi, Yaşar Ünivesitesi, İzmir Down Sendromlular Derneği, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği ve Kare Film Prodüksiyon arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Film terapi atölyesi ile çocuklara sinema öğretilecek. 3 ay sürecek eğitimlere katılan down sendromlu bireyler teknik eğitimin yanında hazırlanan seneryo ve çekimlerde de aktif rol alacaklar.
 
Down sendromlu gençlerin de katıldığı eğlenceli görüntülere sahne olan işbirliği protokol töreninde,  Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak, Yaşar Üniversitesi Rektörü Mehmet Cemali Dinçer, İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği Başkanı Müzeyyen Saraçoğlu, Kare Film Prodüksiyon yetkilisi İzmir Uluslararası Kısa Film Direktörü Yusuf Saygı ve Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar'ın  attığı imzalarla, film terapi eğitimi başlatıldı.
 
+1 Down Kafe'de düzenlenen protokol töreninde konuşma yapan Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, "Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerinin her zaman yanındayız. Bunun için birçok kurumla işbirliği yaparken, +1 Down Kafe gibi bazı projeleri de hayata geçiriyoruz. Bu işbirliğimize katkı koyan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Down sendromlu bireyler için işbirliği
 
Down Dendromlular için bir çok projeye imza attıklarını ifade eden Türk Kızılayı Bornova Şubesi Başkanı Fahrettin Dokak, "Yaptığımız projelerde en büyük destekçimiz olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya ve işbirliği yaptığımız kuruluşların temsilcileri ile destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu eğitime katılacak olan down sendromlu bireylerde film eğitiminin her aşamasında aktif rol alacaklar" dedi.
 
Üniversitelerin sadece eğitim ve araştırma yaparak topluma katkı sağlayamayacağını dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektörü Mehmet Cemali Dinçer, "Sosyal sorumluluk projeleri ile de topluma katkı yapılmalı. Fakültemiz Sanat Tasarım Fakültesi eğitim elemanları tarafından programa katılacak olanlara 90 saatlik eğitim verilecek" diye konuştu.
 
Kasım ayına kadar devam edecek projede down sendromlu çocuklara eğitim vereceklerini söyleyen Kare Film Prodüksiyon yetkilisi ve İzmir Uluslararası Kısa Film Direktörü Yusuf Saygı, "Sanırım bu arkadaşlarımızı tanıdıkça ve hikayelerini dinledikçe bizim onlara öğreteceklerimizin yanında onlardan daha fazla şeyi biz öğreneceğiz. Bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz" dedi.
 
Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisleri Mezunlar Derneği Başkanı Müzeyyen Saraçoğlu, "Renkli ve güzel bir projede daha down sendrumlu çocuklarımızla birlikte olmaktan çok mutluyuz" diyerek duygularını dile getirdi.  Dernek olarak 2. Kez bir projeye imza attıklarını söyleyen İzmir Down Sendromlular Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu ise katkısı olan herkese teşekkür etti.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)