adscode
adscode

Eğitim İçin Bisiklet’te 540 Gün, 2 Ülke, 74 İl, 417 İlçe, 631 Köy

Tek başına günde 8 saat bisiklet kullanarak, 540 gün, 72.000 km sürecek bir yolculuğa çıkan dağcı ve bisikletçi Meriç Şehit, iki ülkeyi de kapsayan bisiklet turunda Bursa’ya ulaştı.

Eğitim İçin Bisiklet’te 540  Gün, 2 Ülke, 74 İl, 417 İlçe, 631 Köy
Eğitim
Soğuk hava koşullarında çevrilen pedallar, doğanın güzelliklerine ve çocukların eğitimine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Bir bisiklet ile neler yapabilirsiniz? Genç ve idealist bir sporcu olan Meriç Şehit, bisikleti ile tek başına İstanbul’dan yurt dışına uzanan zorlu bir yolculuğa çıkarken hedefi, doğanın güzelliklerine dikkat çekmek ve çocuklar için burs sağlamak için sponsor desteği yaratmak... 29 Mart Pazar günü  Beylikdüzü’nden başlayan 540 günlük tur, İl Milli Eğitim Spor Müdürlükleri, Beylikdüzü Belediyesi ve ERA Kolejleri gibi sponsorların desteğini aldı. Zorlayıcı hava koşullarında, Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Çanakkale rotasında eğitim için çevrilen pedallar, bu hafta Bursa’da!

Bisiklet tutkunu genç bir sporcu olan Meriç Şehit, günde 8 saat bisiklet kullanarak 540 günlük bir rota çizerken, doğaya ve eğitim bekleyen çocuklara dikkat çekmeyi hedefledi. İstanbul’dan başlayıp üç ülke, 74 ili, 417 ilçeyi ve köyleri kapsayan bisiklet turunda, tek başına Kıbrıs, Gürcistan  gibi ülkeleri de gezecek olan genç sporcu, uğradığı yerlerde diğer bisiklet tutkunlarıyla buluşacak, belediyeler ve okulları ziyaret edecek.

Aralarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Beylikdüzü Belediyesi gibi kurumların da bulunduğu sponsorların desteğini alan projeye, İstanbul’daki ERA Kolejleri de destek veriyor.




Geçtiği Yere Burs Fırsatı Götürecek

Köylerdeki gelenekleri kaydeden, yaşama ve kültüre dokunmayı hedefleyen Şehit, fotoğraflarıyla doğanın güzelliklerini belgelerken, geçtiği yerlerdeki okullara uğrayacak, öğrencilerin hayallerini dinleyecek ve eğitim için desteğe ihtiyacı olanları belirleyecek.

Tüm dünyada bisiklet turları kalabalık ekiplerle yapılırken, hem fiziksel hem de psikolojik dayanıklılık anlamında önemli bir cesaret göstererek tek başına 540 günlük bir yola çıkan Meriç Şehit, aynı zamanda dağcı. Tur boyunca, bisikletin üzerinde bulunan yol bilgisayarı sayesinde kaç kilometre yol kat ettiğini öğrenen sporcunun rotasında, Ağrı Dağı gibi benzersiz güzellikte pek çok doğa harikası bulunuyor. Günde ortalama 8 saat bisiklet kullanarak, gece gündüz, sıcak soğuk demeden bir yıldan daha uzun süre devam edecek bu gerçek macera, başladığı günden bu yana sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

Eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrencilere burs sağlamak için  29 Mart tarihinde  İstanbul Beylikdüzü’nde başlayan bisiklet turu, 540 gün sonra  İstanbul’da başladığı noktada  sona erecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)