adscode
adscode

Eğitim kurumlarındaki sosyal etkinliklere düzenleme yapıldı

MEB'in düzenlemesine göre, her öğrenci en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacak şekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirilerek çalışmalara katılacak.

Eğitim kurumlarındaki sosyal etkinliklere düzenleme yapıldı
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) düzenlemesine göre, her tür ve seviyedeki resmi ve özel örgün, yaygın eğitim kurumlarındaki her öğrenci en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacak şekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirilerek çalışmalara katılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelikle bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenci kulübü ve toplum hizmeti kapsamındaki sosyal etkinliklerin usul ve esasları düzenlendi. Buna göre, her öğrenci en az bir sanat veya spor dalında beceri kazanacak şekilde uygun bir öğrenci kulübü ile ilişkilendirilerek çalışmalara katılacak.

Sosyal etkinlikler kapsamında yürütülen bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı gençlik merkezlerinden de yararlanılabilecek.

Eğitim kurumlarındaki sosyal etkinlikler kurulu, eğitim kurumu müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında, öğretmenler kurulunda danışman öğretmen olarak belirlenen öğretmenler arasından eğitim kurumu müdürünün belirlediği üç öğretmen, öğrenci kulübü temsilcilerinin kendi aralarından seçecekleri iki öğrenci ile Okul Aile Birliğince belirlenen bir veliden oluşacak.

Öğrenci kulübü ve toplum hizmeti çalışmaları kapsamında yarışma, tören, mezuniyet günü, tanıtım günü, anma günü, yayın, müzik, halk oyunu, tiyatro, kampanya, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, sempozyum, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama ve benzeri etkinlikler ile okul içi izcilik ve gençlik kampları faaliyetleri ile sportif yarışmalar yapılabilecek.

Öğrencilere "katılım ve başarı belgesi"
Çalışmalara katılan öğrencilere Sosyal Etkinlik Katılım Belgesi, çalışmalarda üstün gayret gösterenlere Sosyal Etkinlik Başarı Belgesi, öğretmen, veli, katkı sağlayan kişi, üniversite, kurum ve kuruluşlara ise eğitim kurumu müdürü tarafından Sosyal Etkinlik Teşekkür Belgesi verilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)