adscode
adscode

​Eğitimde Kim Ne Vaat Ediyor?..

Partilerin seçim beyannameleri bir bir açıklanıyor. Eğitimin, öğretmenin, öğrencinin adı, şimdilik, sanki yine yok gibi.

​Eğitimde Kim Ne Vaat Ediyor?..
Günün Yazısı
Hep yuvarlak laflar. Daha da vahimi, eğitimi bu hale getirenlerin adeta ödüllendirilmesi! Bu da gösteriyor ki, eğitimdeki gidişat hiç kimseyi ilgilendirmiyor!..

Kesin konuşmak için henüz erken olabilir. Liderlerin tümü daha sahaya inmedi. Belki, çok daha fazlasını anlatacaklar vardır. Bu yüzden biraz daha beklemekte yarar var.

Son haftaya girildiğinde eğer hala bir şey söylenmemiş ve ortaya somut projeler konulmadıysa, işte o zaman eyvah, eyvah diyebiliriz. 

Şu an için eğitimin farkına varamayanlar, sahaya indiklerinde, gençleri, öğretmenleri, velileri dinledikçe, kesinlikle, eyvah, biz ne yaptık diyeceklerdir!

Şu günlerde, evet, ekonomi çok önemli. 
Hep de önemli olacak. 
Ama bu, eğitimin, ikinci, üçüncü, beşinci sıraya itelenmesene gerekçe olmamalı.

Eğer insan yetiştirme modelimizde, üretime, tüketime, disipline, öz kaynaklara daha fazla önem verseydik belki de bu günlere hiç gelinmezdi.

Yerli malı haftasını kaldırdık cari açık fırladı, Andımızı kaldırdık milli değerlerimiz yok oldu, İş ve Teknik Eğitim derslerini kaldırdık el becerilerimizi kaybettik, sporu, sanatı yok ettik obezlik ve ucube binalar arttı...

Odaklandığımız tek şey sınavlar oldu, onda da hep nal topladık. 

Milli Eğitim Bakanlığı, siyasetçiler için Milli Öğrenme Bakanlığı oldu.
Eğitimin E'sin bilmeyen isimlerle yol almaya çalıştık, her defasında duvara tosladık.

Yeni dönem, umarız, eğitim için de, ülkemiz için de hayırlara vesile olur.
Çünkü çok daha iyisini ve fazlasını hak ediyoruz...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)