adscode
adscode

Eğitime Kar Engeli

Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerin valilikleri okulların tatil edildiğini duyurdu.

Eğitime Kar Engeli
Türkiye'den Haberler

İşte yoğun kar yağışı sonrası okulları tatil edilen il ve ilçeler...

IĞDIR
Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır merkeze bağlı Kervansaray güzergahı okulları ile Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi. Öte yandan; Iğdır merkezi ile ilçelere bağlı 54 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

ZONGULDAK
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik, merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli İlçelerinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece boyunca devam etti. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 60, alçak kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara Karayolunda da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu.

KARABÜK
Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının tüm kent genelinde devam etmesinin ardından merkez başta olmak üzere, Safranbolu, Eflani, Eskipazar, Yenice ve Ovacık ilçelerinde de tüm örgün yaygın okulların yarın için tatil edildiği belirtildi.
Öte yandan meteoroloji yetkilileri, sürücüleri ve vatandaşları olası bir don olayına karşı uyardı.

AĞRI
Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken, kar yağışı sonucu yüksek kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu kapandı.
Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları eğitimin aksamasına da neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

HAKKARİ - YÜKSEKOVA
Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken, kar yağışı sonucu yüksek kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu kapandı.
Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları eğitimin aksamasına da neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

KASTAMONU
Kastamonu'da son iki gündür yoğun bir şekilde etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle, bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.
Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Azdavay, Şenpazar, Küre, İnebolu, Devrekani ve Pınarbaşı ilçelerinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.
Ayrıca açıklamada, Cide ilçesine bağlı köy okullarında da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ve vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi. Kastamonu'da son iki gündür etkisini arttıran kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

BOLU
Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, merkez, Gerede, Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.
Mudurnu, Seben, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde ise eğitimin süreceğini kaydeden Özçimen, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 3 gün idari izinli olacağını ifade etti.
Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, kar kalınlığı kent merkezinde 15, D-100 ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde ise 25 santimetreye ulaştı.
Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri ise kontrollerini arttırdı.

KAR İSTANBUL'A GELİYOR
Salı gününden itibaren İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Salı günü yağmur şeklinde başlayacak yağışlar yerini kara bırakacak. Kar yağışının çarşamba günü de sürmesi tahmin ediliyor.  Perşembe ve cuma günleri ise karla karışık yağmur bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)