adscode
adscode

Engelsiz üniversite bayrağı aldı

Yaşar Üniversitesi, “Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nişan Ödülleri” kapsamında, sekiz akademik birimi için “Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülüne layık görüldü.

Engelsiz üniversite bayrağı aldı
Üniversite
Güncelleme : 01-Oct-23 12:27

Yaşar Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından her yıl verilen “Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nişan Ödülleri” kapsamında, sekiz akademik birimi için “Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülüne layık görüldü.

YÖK Başkanlığı tarafından eğitimde fırsat eşitliğini her düzeyde sağlayabilmek amacıyla her yıl "Engelsiz Erişim" ve "Engelsiz Eğitim" başlıklarıyla “Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nişan Ödülleri” veriliyor. Yaşar Üniversitesi, 2023 yılında 8 akademik birimi için “Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülünü almaya hak kazandı. Bu kapsamda ödül alan akademik birimler; Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Hukuk Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu oldu. “Mekanda Erişilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülü Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, senato üyeleri ve Engelli Öğrenci Birimi temsilcilerinin katılımıyla senato toplantısında takdim edildi. 

Yaşar Üniversitesi, YÖK tarafından ödüllerin verildiği ilk yıl olan 2018 yılında da mekanda erişim (turuncu bayrak) ve eğitimde erişim (yeşil bayrak) kategorilerinden en fazla ödül alan üniversite olmuştu. Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Yaşar Üniversitesi’nde engelli veya özel gereksinimli öğrencilerin; eşit eğitim hakkı gereği pozitif ya da negatif ayrımcılık gözetilmeksizin, öğrenimleri sırasında karşı karşıya kaldıkları sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi esas alınıyor. Öğrencilerin, kampüs alanında erişim ve ulaşılabilirliklerini sağlamak üzere alan düzenlemeler bulunuyor. Gerek öğrencilerin ve personelin farkındalığını gerekse toplumsal farkındalığı artırmak üzere çalışmalar yapılıyor. Yeni kampüs yapılanması çerçevesinde, binalar engellilerin eğitime erişimine uygun olarak inşa ediliyor” diye konuştu.

YENİ TEKNOLOJİK BİNALARDA DA ERİŞİLEBİLİRLİK ÖN PLANDA

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise “Kampüsümüzde başta özel gereksinimli öğrenciler olmak üzere çalışanlarımızın da öncelikle ulaşımını, erişilebilirliğini artırmak üzere yıllardan beri iyileştirmeler yapıyoruz. Biz bu ödüllerin ve nişanların verildiği tarihten itibaren aralıksız bunları alıyoruz. Özellikle yeni teknolojik binalarımızda bu durumu gözetiyoruz. Engelli öğrenci birimimiz bulunuyor. Kayıttan itibaren öğrencilerimizin kendi durumlarına göre müfredatlarında değişiklik yapıyoruz. Bu öğrencilerin ders aldığı sınıfları özenle seçip yıllık ders çizelgesini ona göre oluşturuyoruz. Sınavlarda yine engel durumlarına göre hak ettikleri özel uygulamaları onlara sağlıyoruz. Çalışanlarımız için de yine erişilebilirliği artırmak adına uygulamalarımız devam ediyor, aynı zamanda durumlarına göre özel izin haklarını kullandırıyoruz. Mutlu bir kampüs yaşantısı içerisindeler, ayrım gözetmiyoruz. Bazı fakültelerin önünde ekranlar var, öğrencilerimiz, bu ekranlar sayesinde bölüm akademisyenlerine sanal olarak da ulaşabiliyorlar. Binalarımızı yeniledikçe ulaşılabilirlik konforu daha da artıyor. Yeni binalar tasarlanırken uygun halde tasarlanıyor” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)