adscode
adscode

Erasmus hibesindeki kısıtlama Meclise taşındı

Ankara Milletvekili Levent GÖK, Erasmus programına dahil olan öğrencilere verilen hibe desteklerinde kısıtlamaya gidilmesini Meclis gündemine taşıdı

Erasmus hibesindeki kısıtlama Meclise taşındı
Eğitim

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Avrupa’daki üniversiteler ile karşılıklı öğrenci değişimini sağlayan Erasmus programına başvuran ve hibe desteklerine güvenerek öğrenim planlaması yapan çocuklarımız destek miktarlarının düşürülmesi ve ödeme sürelerinin kısaltılması sebebiyle mağduriyet yaşamaktadırlar. Erasmus kapsamında yurtdışında eğitime başlamış, 4 ila 8 ay eğitim alacak öğrencilerin hibe süresi 2.5 ay ile sınırlandırılmış ve aylık hibe miktarı 450 ila 600 Avro aralığında belirlenmiştir. Eğitim amacıyla yurtdışına giden çocuklarımızın ailelerinden destek alması veya öğrenim gördükleri ülkelerde çalışma zorunlulukları doğmuştur. Maddi imkânı kısıtlı olan öğrencilerimizin yurtdışında eğitim görebilmesi için verilen desteklerin yüksek miktarlarda kesintiye uğraması hibe uygulamasının amaçlarına ters düşmekte, ülkemizin geleceğini yaratacak gençlerimizin eğitimlerinin güvence altına alınması beklenmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. Erasmus programına dahil olan öğrencilere verilen hibe desteklerinde kısıtlamaya gidilmesinin sebeplerini açıklar mısınız?
  2. 2021 – 2022 güz ve bahar dönemlerinde yurtdışında eğitim almak üzere Erasmus programına kabul edilmiş öğrencilerimizin sayısını açıklar mısınız? Hibe desteklerine güvenerek programa dahil olduktan sonra ödeme kısıtlamalarına ilişkin bilgilendirilen ve ekonomik durumu bulundukları ülkede yaşamaya elverişli olmayan öğrencilerimizin mağduriyetleri nasıl giderilecektir?
  3. 2015 – 2021 döneminde Erasmus ile yurtdışında eğitim alma hakkı kazanan öğrencilerimize ödenen hibe desteklerinin miktarını Avro cinsinden, yıllık temelde açıklar mısınız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)