adscode
adscode

'Fuara daha çok çocuk, daha çok genç gelsin!'

Teması çocuk ve gençlik edebiyatı olarak belirlenen 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açıyor.

'Fuara daha çok çocuk,  daha çok genç gelsin!'
Etkinlikler


31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki temasının “çocuk ve gençlik edebiyatı” olmasını coşkuyla karşıladıklarını belirten Günışığı Kitaplığı Genel Yayın Yönetmeni Mine Soysal, kurulduğu 1996’dan beri çağdaş Türk ve dünya edebiyatından, 250’den fazla edebiyat eseri yayımlayarak bu alanda uzmanlaşmayı seçmiş bir yayınevi olduklarını vurguluyor. “Çocuk ve gençlik kitaplarındaki gelişmeler, yayıncılığın bu önemli alanının son yıllarda sektörümüzün gülen yüzü olarak tanımlanmasını sağladı. Bu yıl fuar temasının çocuk ve gençlik edebiyatı olması, dikkati çocuk ve gençlik kitaplarına daha çok çekecek. Dileriz, bu yıl fuara daha çok çocuk, daha çok genç gelebilsin; kitapları özgürce karıştırsınlar, kendi seçimlerini yapsınlar ve hoşlanarak okuyabilecekleri nitelikli kitaplar bulabilsinler. Hem bugün tanıklığa zorlandıkları acıları gidermede, hem de gelecekteki okurluk serüvenleri adına bu fuar onlar için unutulmaz olsun; buluşacakları yazarlar, kitaplar yaşamlarını etkilesin. Dileriz, yetişkinler onlara engel olmasın, neyi okuyup neyi okumayacaklarına karar vermeye çalışmasınlar. Bırakalım, çocuklar ve gençler su olup aksınlar, edebiyata karışsınlar. Çünkü, kitap fuarlarını yarınlara taşıyacak olanlar da onlar.”


Günışığı Kitaplığı, 17-25 Kasım’da düzenlenen Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak fuarda, yine Salon 2, 202 no.lu standında olacak. Yayınevinin fuarda okurla buluşacak yeni kitaplarından bazıları; Behiç Ak’ın onuncu “Gülümseten Öykü”sü Geçmişe Tırmanan Merdiven, milyonların sevgilisi Çıtır Çıtır Felsefe dizisinin 22. kitabı Şiddet ve Şiddetsizlik, büyük usta Christine Nöstlinger’den Saklı Miras, ödüllü yazar Fadime Uslu’dan Çat Kapı Dayım, polisiyenin sevilen ismi Yeşim Saygın Armutak’tan Baykuş Yemini, çocuklara şiiri sevdiren Necdet Neydim’den İki Gözüm Üzümüm ve Suzan Geridönmez’den Hiç Adil Değil!
Fuar süresince Müge İplikçi, Behiç Ak, Karin Karakaşlı, Tolga Gümüşay, Suzan Geridönmez, Fadime Uslu, Hacer Kılcıoğlu, Necdet Neydim, İshak Reyna, Yeşim Saygın Armutak ve Leyla Ruhan Okyay okuma-söyleşi programlarıyla okurlarıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacaklar. Okurlar yayınevinin standındaki imza günlerinde ayrıca Osman Şahin, Necati Tosuner, İrem Uşar, Müslim Çelik, Behçet Çelik, Turgay Fişekçi, Necati Güngör, Kadri Öztopçu, Sevgi Saygı, Mine Soysal, İsmet Bertan, Aslı Der, Betül Sayın, Pakize Özcan, Gülsevin Kıral, Adil İzci ve Niran Elçi ile bir araya gelebilecekler.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)