adscode
adscode

Genç Hukukçular Ege’yi Temsil Edecek

Tüketici Hukuku Enstitüsü ile Kadir Has Üniversitesi ortaklığında düzenlenen Türkiye’deki ve KKTC’deki tüm hukuk fakültelerine açık olan “1.Tüketici Hukuku Farazi Dava Yarışması”nın 8 finalisti belli…

Genç Hukukçular Ege’yi Temsil Edecek
Üniversite
Yrd. Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu ve Müge Kartal'ın danışmanlığında yarışmaya katılan Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi ekibi, Ege’den finale kalan tek takım oldu.
 
Dünya'da giderek önem kazanan ve sayısı gün geçtikçe çoğalan farazi (Kurgusal) dava yarışmaları, hukuk fakültesi öğrencilerinin aldıkları eğitimi uygulamaya geçirdikleri, takım çalışması yaptıkları ve diğer hukuk fakültelerindeki öğrencilerle etkileşim halinde oldukları ortamlar yaratması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, gelecekteki mesleki yaşamlarında yaşayacakları tatlı rekabet ortamını da tanıma fırsatı bulan öğrenciler, tüketici hukuku ile ilgilenen hakim, avukat ve akademisyenlerle de bir araya gelme fırsatı buluyor.
 
Tüketici Hukuku Enstitüsü ile Kadir Has Üniversitesi ortaklığında düzenlenen farazi dava yarışmasında, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ile getirilen düzenlemeler sonrasında uygulama alanı genişleyen ve gittikçe önem kazanan tüketici hukukuna özgü problemlerin tartışılması amaçlandı. Kapsamı “Tüketici Hukuku” ile sınırlandırılan yarışmaya Türkiye’den ve KKTC’den birçok hukuk fakültesi katıldı. Geçtiğimiz hafta yazılı aşamayı geçip sözlü aşamaya kalan 8 üniversite ekibi açıklandı.
 
Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesini temsilen yarışmaya katılan Desire Eylül Canon, Pınar Benli, Irmak Ayas, Dilek Tıkız ile Menekşe Polat, ekip halinde finale kalmaya hak kazandı. Yaşar Üniversitesi takımı, Ege’den finale kalan tek takım oldu. 17-18 Nisan’da yapılacak sözlü finale katılmaya hak kazanan diğer üniversiteler ise şöyle:
 
Anadolu Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi.
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)