adscode
adscode

Hizmet puanı veryansını!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın artırımlı hizmet puanları uygulamasının iptal edilmesi hakkında veryansın...

Hizmet puanı veryansını!
Eğitim

MEB, Danıştay kararı nedeniyle, artırımlı hizmet puanları uygulamasını iptal ederek verilen ek puanları geri almıştı. MEB'in hizmet puanı uygulamasıyla yüksek lisans kararı alan öğretmenler uygulamanın kaldırılmasıyla haksızlığa uğradıklarını düşünüyor.


O öğretmenlerden birinden gelen mesajla: " MEB geçen sene atama ve yer değişikliği yönetmeliğinde değişiklik yaparak yüksek lisans yapan öğretmenlere ek puan vereceğini açıkladı ve bununla ilgili önceden yüksek lisans yapan öğretmenlere ek puan verdi. O puanlarla binlerce öğretmen yer değiştirdi.


Ben de MEB'de çalışan bir öğretmen olarak bu yönetmelikten sonra yüksek lisansa başladım. Maddi ve manevi kayıplarım oldu ve hala oluyor. Çocuğuma, aileme ayracağım zamanı yüksek lisansıma ayırmak zorunda kalıyorum. Ancak MEB verilen puanları geri aldı ve şu an puan vermiyor. ben bu yönetmeğin verdiği teşvikle yüksek lisansa başladım ama bu haktan yararlanamıyorum. Normalde yüksek lisans yapan onca kişi puan aldı ve atamaları yapıldı şimdi ise o puanlar geri alındığı için o insanların haksız puanlarla atamaları yapıldı.


MEB'in buna acilen çözüm bulması gerekiyor. Bunun yolu ise ya yaptığı iptal edecek ya da yönetmelik sonrasında yüksek lisansa başlayan öğretmenlere puan vermeye devam edecek." denildi.

Ne olmuştu?
Öğretmenlere ek hizmet puanı uygulamasına 4 büyük sendika dava açmıştı. Açılan davalar sonrasında Danıştay artırımlı hizmet puanı uygulamasının yürürlüğünü durdurmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay 2. Dairesinin verdiği kararı uyguladı ve öğretmenlere artırımlı hizmet puanı uygulamasından dolayı verilen ek puanları geri aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yazıda şöyle denildi: "Bilindiği üzere ilgi (a) Yönetmeliğin "Hizmet puanları" başlıklı 40'inci maddesinde ilgi (b) Yönetmelikle değişiklik yapılmış olup, söz konusu değişikliğe karşı Danıştay İkinci Dairesi nezdinde açılan davalarda ilgi (a) Yönetmeliğin 40'inci maddesine eklenen dokuzuncu fikranın ilgi (c) Kararla, onuncu fikranın ise ilgi (9) Kararla yürütülmesi durdurulmuş olup Bakanlığımızca söz konusu kararlara karşı itiraz yoluna gidilmiştir.


Yürütmesi durdurulan fikra hükümlerinde;


"19) Öğretmenlerden;
a) Doktora mezunu olanlara 90. b) Tezli yüksek lisans mezunu olanlara 50.
c) Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsis viiksek lisans eğitimi hariç olmak üzere; tersiz yüksek lisans mezunu olanlara 30.
ç) ikinci bir dört yıllık yükseköğrenim mezunu olanlara 10,
d) Uluslararası bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak fizere her bir makale için S.
e) Ulusal bir hakemli dergide makalesi yayımlananlara en fazla üç makale olmak üzere her bir makale için 3,
f) En fazla bir adet olmak üzere başarı belgesi alanlara 3,
g) En fazla bir adet olmak üzere tastün başarı belgesi alanlara 4,
ğ) En fazla bir adet olmak üzere ödül alanlara 5,
h) eTwining programı kapsamında sertifikası bulunanlara 15,
ı) Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili alanlara her bir patent tescili için 30,
i) Türk Patent ve Marka Kurumundan faydalı model tescili alanlara her bir faydalı model tescili için 20,
j) Türk Patent ve Marka Kurumundan tasarım tescili alanlara her bir tasarım tescili için 10, hizmet puanı verilir.
(10) Öğretmenlere, dokuzuncu fikranın (a), (b), (c) ve (c) bentlerinde lisans veya lisansüstü eğitimler için öngörülen hizmet puanları ile (). (g) ve (ğ) bentlerinde başarı, üstün başarı veya ödül için öngörülen hizmet puanlarından yalnizca durumuna uygun olan en yüksek puan verilir." hükümlerine yer verilmişti. Bu bağlamda; ilgi (a) Yönetmeliğin 40'inci maddesinin dokuzuncu fikrası kapsamında yer alan hizmet puanları yargı kararları gereği geri alınmış olup bu doğrultuda hizmet puanı verilmesine ve onaylanmasına ilişkin kullanıcı yetkileri pasif hale getirilmiştir. Mebbis 'te son değişiklik ile yönetmeliğe eklenen ve bu bağlamda verilen hizmet puanlarının tamamı iptal edildi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)