adscode
adscode

İEÜ ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında donanımlı gençleri yetiştirerek iş gücüne kazandırmak amacıyla yürütülen 1 Milyon İstihdam Projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

İEÜ ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı
Üniversite
Güncelleme : 30-May-22 13:31

İEÜ'den yapılan açıklamaya göre, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın, 5 yıl süreyle geçerli olacak olan protokole imza attı.

İş birliği doğrultusunda 1 Milyon İstihdam Projesi'nin uygulama, eğitim ve Ar-Ge çalışmalarının yapılacağı bir çalışma ofisi kurulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Aşkar, böylesine önemli bir projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Bilişim alanında donanımlı, son teknolojik gelişmeleri takip ve analiz eden kişiler yetiştirmenin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu aktaran Aşkar, şunları kaydetti:

"Teknolojide özellikle bilişim alanında yaşanan dönüşüm hepimizin hayatını şekillendiriyor. Teknoloji, artık yaşamımızın merkezinde. Pandemi süreciyle birlikte dijital dönüşümdeki hızın arttığını görüyoruz. Bilim üreten, değer yaratan, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli gençleri yetiştirmeyi temel misyon kabul eden bir üniversite olarak 1 Milyon İstihdam Projesi'ne katkı sağlamaya da görev bilinciyle yaklaştık."

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın da bu yıl sonuna kadar projenin 1 milyon kişiye ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.

Temel amaçlarının 1 milyon kişinin bilgi teknolojileri konusunda yetiştirilerek istihdama hazır duruma gelmesi olduğunu bildiren Taşkın, "Bu hedefe ulaşmaya çok az kaldı. Projedeki toplam başvuru sayımız 878 bin. Şu anda aktif kişi sayısı ise 725 bin. Verdiğimiz eğitimler, toplamda 100 bin dakikayı aştı. Projemizdeki eğitim içeriklerini, temel bilgileri de sürekli güncelliyoruz." ifadelerini kullandı.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)