adscode
adscode

İngilizce Fırsatım Programı'n başvurular başladı

Esas Sosyal’in işverenler tarafından daha az tercih edilen üniversitelerde eğitim gören gençlerin yabancı dil yetkinliklerini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nın başvuruları başladı.

İngilizce Fırsatım Programı'n başvurular başladı
Burslar
Güncelleme : 28-Nov-22 15:10

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, Holding’in değerlerini merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma geri verme vizyonu ile birleştirerek yürüttüğü sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar ile ülke kalkınmasına katkı sağlıyor. 2015 yılında faaliyete geçen ve “gençlik ve istihdam” konusuna odaklanan Esas Sosyal, gençlerin karşılaştığı fırsat eşitsizliklerine karşı çözüm modeli olarak Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezunlar Programı olmak üzere üç program yürütüyor.

Esas Sosyal; ilk yatırım programı olan Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat Programı’ndan edindiği tecrübe ve geri bildirimler ışığında işverenlerce az bilinen devlet üniversitelerde eğitim gören gençlerin işe geçiş süreçlerinde yaşadıkları yabancı dil yetkinliği konusuna da bir çözüm modeli geliştirerek 2021 yılında Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nı başlattı. Program kapsamında gençlerin, 12 ay süresince 3 kur online canlı sınıflarda İngilizce eğitimi alarak en az orta seviyede yabancı dil bilgisi ile mezun olmaları hedefleniyor. Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı katılımcılarının dil eğitimi Berlitz Dil Okulları tarafından veriliyor.

Yeni döneminde 250 gence daha fırsat sunacak Program’a devlet üniversitelerinin 4 yıllık fakültelerinde 3. sınıf veya 5-6 yıllık fakültelerinde sondan bir önceki sınıf veya ön lisans bölümlerinde 1. sınıf öğrencisi olan gençler başvurabiliyor. Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı; bir dil programı olmanın ötesinde öğrencilere okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştıracak eğitimler, İngilizce CV hazırlama ve kişiye özel İngilizce mülakat koçluğu, akran danışmanlığı (buddy’lik) gibi deneyimler sunan kompakt bir kişisel gelişim programı olma özelliğini de taşıyor. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Esas Sosyal’den Hayırlı Sabancı ve Emine Sabancı Kamışlı imzalı sertifika alırken Berlitz’den de uluslararası geçerliliği olan dil yeterlilik sertifikası alıyor.

600 gence ulaşacak

Üçüncü dönemiyle birlikte toplamda 600 gence fırsat eşitliği sunacak olan Program; gençlerin kariyer hayatına kendinden emin, donanımlı ve özgüvenli olarak adım atmalarına katkı sağlarken networklerini de geliştiriyor. Programa devam eden ikinci dönem katılımcılarının %55’i, programa başladıktan kısa bir süre sonra iş, staj veya yurt dışı programlarına kabul edildi. Ayrıca Program; Berlitz’in Türkiye’deki iş ortaklıkları ile gerçekleştirdiği programlar arasında %94 başarıyla tamamlama oranı ile örnek uygulama olarak gösteriliyor.

25 Aralık'a kadar devam ediyor

Programa katılmak isteyen gençler 25 Aralık’a kadar www.ingilizcefirsatim.org linki üzerinden başvuru yapabilir.
Merhum Şevket Sabancı’nın, eğitime olan inancını daima sürdürmek ve gençlerin her zaman yanında olmak istediğini belirten Hayırlı Sabancı, “2021 yılında hayata geçirdiğimiz programımıza olan ilginin her geçen gün artmasından dolayı çok mutluyum. Her zaman söylerim; bir dil bir insan demektir. Henüz kariyer hayatına atılmadan önce lisan öğrenmek birçok kapıyı açacaktır. Gençlere tavsiyem çok pratik yapmaları, disiplinli çalışmalarıdır. Yeni bir dil öğrenirken yaşanılan zorlukları zamanında daha farklı şartlarda yaşamış biri olarak her zaman bu konunun destekçisi olacağımı belirtmek isterim” dedi.

Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık kültürünü iş dünyasında yaygınlaştırarak gençlere fırsat eşitliği yaratma yolculuklarına devam ettiklerini vurgulayan Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı “Sevgili annemin desteğiyle hayat geçirdiğimiz İngilizce Fırsatım Programı’nın üçüncü dönem başvurularını başlatmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Esas Sosyal olarak toplumsal fayda yaratma gayemizi hayata geçirdiğimiz sosyal yatırım programları ile ortaya koyarken bu programları devamlılığını sağlamayı da önemsiyoruz. Gençlerin kariyer hayatlarında ışık saçmaları için gün geçtikçe daha da büyüyen ekosistemimizin desteği ile Esas Sosyal bünyesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nın üçüncü döneminde 250 gencimiz daha Programımızdan faydalanabilecek. Gençlerin taze zihinlerinin ve enerjilerinin ülkemizin geleceğine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)