adscode
adscode

İngilizce öğretmenlerine destek

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle İngilizce öğretmenlerinin sürekli mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla ‘English Together’ projesi hayata geçirildi.

İngilizce öğretmenlerine destek
Eğitim

Proje, ortaokullarda görev yapan İngilizce öğretmenlerinin mesleki ve bireysel gelişimlerini destekleyerek modern dil öğretim yöntem ve tekniklerini teşvik etmeyi ve yabancı dil öğretiminin etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

Ankara’da, 19 ilçede 550 öğretmen ile 50 binden fazla öğrenciye ulaşılan ve pilot aşaması tamamlanan projenin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılması ve üç yılda 37 bin İngilizce öğretmeniyle yaklaşık 16 milyon öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Proje hakkında “Öncelikle literatürü değil, sahayı esas aldık. Sahadan literatüre gittik” bilgisini veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Mesleki dayanışmayı, iş birliğini, örnek uygulama ve etkinlikleri içeren pratik ve işlevsel, kendimize özgü bir model ortaya koyduk” diye konuştu.


Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da “Dil öğrenimi gençlerin dünyaya açılan penceresidir. Ülkemizde nitelikli İngilizce eğitimi yaygın olarak sağlandığı takdirde, gençlerimiz dünyanın her yerinden bilimsel kaynaklara birinci elden ulaşabilecekler. Ve bu sayede dünya ile bağları daha da kuvvetlenecek” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)