adscode
adscode

İntegral neden yok?

Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni eğitim müfredatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İntegral neden yok?
MEB
Güncelleme : 11-May-24 19:02

OZAN ÖMER KADÜKER

İSOV-Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim editörlerinin sorularını yanıtlayan Tekin’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

 

- Müfredata katkı sunmak isteyen herkesi bekliyoruz dedik. Yapabileceğimiz en demokratik yöntemle yapmaya çalıştık. Sürecin şeffaf sürmesinden yanayım. Diyaloğa, katkıların hepsine açığız.

- 'Biz niye yokuz?' eleştirisini yapanlara, 'Gelmek istediniz de biz sizi almadık mı katkılarınızı mı değerlendirmedik?' diye sormak lazım. En objektif, en demokratik yöntemle katılımı temin etmeye çalıştık.

- 81 ilde öğretmen ve öğrencilere sorular sorduk. Sadece öğrenci anketini 17 bin öğrenci yanıtladı.

İntegral neden yok?

- Dünya örnekleri incelendi, örneğin Kanada Ontario eyaletinde integral kaldırılmış ve bugün baktığımızda Ontario eyaleti PISA’da 7. sırada yer almaktadır. Dolayısıyla integral konusunun lisans eğitiminde işlenmesinin daha doğru olacağı gerektiği değerlendirildi.

- Eski müfredatta toplama bir konu, çarpma, çıkarma bölme birer konu. Bunlar birleştirildi. Toplama-çıkarma bir konu yapıldı, seyreltme ve sadeleştirme bu tarzda da oldu.

Mülakat

- Öğretmen alımları mülakatla yapılacak. Çocuklarımızın en ehil ellere teslim edilmesine taraftarım. Yasa, 'mülakatla yapılacak' diyor. Daha adil ve güvenirlik çabasıdır benim yaptığım.

Milli Eğitim Akademisi

- Eğitim fakültelerinin kurumsal olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yapmasında ısrarcıyız. İş bölümünü doğru yapalım istiyorum. Eğitim fakülteleri, üniversiteler bilimsel bilgi üretir, Milli Eğitim Bakanlığı da eğitimlerini kendisi yapar. Eğitimi biz yapacağız, üniversitelerden de bilimsel destek alacağız.

İngilizce neden açıklanmadı?

- Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci: "Mevcut program devam edecek, sonraki yıl İngilizce de dahil olacak. İngilizce ile ilgili elimizde birikmiş olan materyal bu değişikliği yapmaya müsait değil. Tam anlamıyla öğretmeye yönelik ve beceri odaklı İngilizce dersi gelecek.
Yabancı yayınlara bağımlılık bitecek şekilde kendi kitaplarımızı yazacağız. Bizim kendi düşünme biçimimize, Türk insanının zihin yapısına, dil yapısına uygun program yazılacak."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)