adscode
adscode

Irak birincisi öğrenci Türkiye'yi tercih etti

Irak'ta üniversiteye giriş sınavında birinci olan İbrahim Kutaybe, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih etti.

Irak birincisi öğrenci Türkiye'yi tercih etti
Üniversite

Irak'ta üniversiteye giriş sınavında birinci olan Bağdat Uluslararası Maarif Okulları mezunu İbrahim Kutaybe, hayalindeki doktorluk mesleği için yüksek tahsilini Türkiye'de yapmayı seçti.

Ortaokul ve liseyi Bağdat'taki Türkiye Maarif Vakfı (TMV) okullarında tamamlayan Kutaybe, üniversite sınavında ülke birincileri arasında yer aldı.

Yüksek standartlarda eğitim
Kutaybe, Uluslararası Maarif Okulları'nın Irak'taki standartların üstünde eğitim verdiğini belirterek, "Bağdat'taki Maarif Okulları'na ortaokul birinci sınıfta başladım. Okulumuz öğrenciler için eğitim-öğretim, spor ve kültür aktiviteleriyle genel ahlak konusunda gereken her şeyi sunuyor." dedi.

Okuldaki öğretmenlerinin de yetenekli ve öğrenci dostu olduklarına dikkati çeken Kutaybe, başarısında bunun katkısının büyük olduğunu söyledi.

"Hacettepe Tıp" yolcusu

Kutaybe, öğrenimine Türkiye'de devam etmeye hazırlanıyor.

Çocukluktan beri hayalinin hekim olmak olduğunu belirten Kutaybe, "Babam gibi ailemde de tıp doktoru var. Türkiye Bursları kapsamında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kontenjan kazandım. Türkiye'de, Hacettepe'de okumak benim için büyük bir onurdur. Türkiye zaten gelişmiş bir ülke." ifadelerini kullandı.

Iraklı başarılı genç, çocuk doktoru olmayı hedeflediğini aktardı.

Müzik ve tiyatroyla ilgili

Doktor adayı Kutaybe, müzik ve tiyatroyla da ilgileniyor. Piyano çalıp şarkı söyleyen Kutaybe, okul tiyatrosunda da oyunculuk yapmış.

Kutaybe, İbrahim Tatlıses'in ve Buray'ın bazı şarkılarını ezberlediğini anlattı.

"Haberi aldığımız gece sevinçten uyumadık"

TMV Irak Temsilcisi Fahrettin Keskin, Uluslararası Maarif Okulları'nın Bağdat'ın yanı sıra Erbil ve Kerkük kentlerinde toplam 4 okulu bulunduğunu ve buralarda 3 bin öğrencinin eğitim aldığını söyledi.

Bu okullarda Iraklı öğrencilere Arapça, İngilizce ve Türkçe eğitim ve öğretim hizmeti sunulduğunu ifade eden Keskin, bunun diğer ülkelerde nadir görülen bir uygulama olduğunu aktardı.

Keskin, "Maarif Okulları'nda okuyan Iraklı öğrencilerimiz iyi derecede Türkçe de konuşuyor. Buralarda Iraklı kardeşlerimize istihdam da yaratılıyor." diye konuştu.

Irak'ın diğer vilayetlerinde de Maarif Okulları açmak istediklerini kaydeden Keskin, bunun için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Üniversite sınavında birinci olan İbrahim Kutaybe'yi tebrik eden Keskin, duygularını şöyle anlattı:

"Öğrencimiz İbrahim'in birinci olduğu haberi bizi ondan daha fazla mutlu etti. Bu, hele hele bizim gibi eğitimcileri çok daha mutlu ediyor çünkü bizim meyvemiz onlardır. Meyveyi ağaçtan alıp yemek buna benzer. Biz, haberi aldığımız gece sevinçten uyumadık. Bu başarı tesadüfi değil, planlı ve disiplinli bir çalışma sonucu gelen bir başarıdır."

Keskin, "Öğrencimizin Türkiye'de Tıp Fakültesi tercih etmesi ve burslu kapsamında Türkiye'ye gönderilmesi bizi daha da sevindirdi. Bu aynı zamanda öğrencimize bir ödül oldu. İnşallah eğitimini bitirip ülkesine döner ve burada daha iyi bir alanda hizmet sunar. Öğrencimizin Türkiye'de eğitimi boyunca da yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)