adscode
adscode

İşsizlik sorununa çözüm olarak bilişim eğitimi...

İzmir Üniversitesinde Generation 0101 başlıklı Erasmus Plus projesi kapsamında bilişim eğitimi alıp, Sivil Toplum Kuruluşları için proje hazırlayacak olan gençler, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu…

İşsizlik sorununa çözüm olarak bilişim eğitimi...
Eğitim Vitrini
Her yıl Mart ayında Telecentre-Europe tarafından Avrupa'da düzenlenen "Get Online Week" (Çevrimiçi Olun Haftası) etkinlikleri çerçevesinde bu yıl İzmir Üniversitesinde herkese açık ve ücretsiz olarak e-beceriler eğitimi düzenlendi.  Gençlerin bilişim becerilerini geliştirerek, işsizlik sorununu azaltmayı hedefleyen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Generation 0101 projesi kapsamındaki bu e-beceri eğitimleri içerisinde Topluluk Web Radyosu ve Android Programlamaya Giriş konuları yer aldı. Generation 0101 projesi ile Hırvatistan'a giderek, eğitim alan İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğrencileri Kutay İnceler, Esra Cambaz, Doğan Arıkan, Sıla Deveci ve Aslıhan Özmen tarafından gerçekleştirilen web radyosu eğitimi ile podcast oluşturma, ses kaydı yapma, yapılan kayıtları sosyal medyada yayımlama, Android programlamaya giriş eğitimiyle ise uygulamalı olarak Android uygulamalarının temelleri ve kurulumu hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Generation 0101 Projesi İzmir Üniversitesi Koordinatörü Prof. Dr. Emrah Orhun, gençlere sayısal beceriler kazandırarak iş bulma olanaklarının arttırılmasının yanında yurttaşların bilişim teknolojilerini kullanarak yerel ve ulusal yönetişime katılmalarının da önemli bir toplumsal gereksinme olduğunu ve özellikle dezavantajlı gençlerin yaşadığı sayısal dışlanma için önlem alınması gerektiğini bildirdi.
 
Etkinlikler nisan ayında devam edecek
 
İzmir Üniversitesindeki Get Online Week etkinlikleri 15 Nisan tarihinde yapılacak olan 'Herkes için e-Beceriler' konusundaki sunumlar ve panelle devam edecek. Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Başkanı Cengiz Ultav, Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Onur Koç, Veripark Genel Müdürü Alpaslan Özlü, Univera Yazılım Ar-Ge ve Platform Mimarisi Grup Müdürü Onur Leblebici ve Generation 0101 Projesi İzmir Üniversitesi Koordinatörü Prof. Dr. Emrah Orhun, sayısal dünya için gerekli olan e-beceriler ile istihdam ve eğitim gereksinmeleri konusunda görüşlerini paylaşacaklar.
 
Haziran ayında bir hafta boyunca devam edecek ortalama 30-45 saatlik dersler ile sürdürülecek olan eğitim programında, Topluluk Web Radyosu, Mobil Uygulama Geliştirme Kolay Programlama, Web Tasarımı, e-Gazetecilik, Çevrimiçi İşbirliği ve Video konuları yer alacak. 35 kişiye verilecek olan eğitim sonunda, katılımcılar Sivil Toplum Kuruluşları için projeler hazırlayacak.  Projeler, Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Litvanya, Letonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Hırvatistan'da yapılacak proje maratonlarında diğer ülkelerden gelen katılımcılarla yarışarak geliştirilecek.
 
PROJE HAKKINDA
Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programından 275 bin Avro destek alan Generation 0101 projesi Hırvatistan'da bulunan Rijeka Teknik Kültür Merkezi'nin koordinatörlüğünde, Centro Studi Città di Foligno (İtalya), Langas į ateitį (Litvanya), Cyprus Community Media Centre (Kıbrıs Rum Kesimi), Telecentar (Hırvatistan), Latvijas informācijas un komunikācijas tehnologijas (Latviya) işbirliğinde sürdürülüyor. Türkiye ortaklığını İzmir Üniversitesinin yürüttüğü proje, gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini geliştirerek işgücü piyasasında daha yarışmacı olmalarını ve sayısal işlerde çalışabilmelerini sağlayarak gittikçe önem kazanan gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulmayı amaçlıyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)