adscode
adscode

İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim'de başlayacak

Bu yıl 40. kez düzenlenecek "Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı", TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Ekim'de kitapseverlerle buluşacak.

İstanbul Kitap Fuarı 28 Ekim'de başlayacak
Kültür Sanat
Güncelleme : 14-Oct-23 16:52

Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle bu yıl 40. kez düzenlenecek "Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı", TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 28 Ekim'de kitapseverlerle buluşacak.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, yüzlerce yayınevinin ve binlerce yazarın katıldığı fuarın bu yılki "onur yazarı", Türkiye'de iletişim bilimlerinin oluşumuna katkı veren öncü isimlerden, yazar, çevirmen, hukukçu, sosyolog, siyaset ve iletişim bilimci, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat olarak belirlendi.

Fuar süresince Unat'ın yaşamı ve eserleri üzerine, kendisinin de katılımıyla çeşitli panel ve söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı da okurların beğenisine sunulacak.

Tema "Yaşasın Cumhuriyet"

Fuar, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla "Yaşasın Cumhuriyet" ana temasıyla düzenlenecek. "Cumhuriyet'in Yüzyılı Edebiyatı" konu başlığı altında, yüzyılın şiiri, öyküsü, çocuk ve gençlik edebiyatı, romanı, denemesi, eleştirisi ve yayıncılığıyla ilgili söyleşiler fuar kapsamında gerçekleştirilecek.

Açılış törenine katılacak Uluslararası Yayıncılar Birliği-IPA Başkanı Karine Pansa, "Yayıncılıkta Gelişmeler" konulu bir söyleşide konuşmacı olarak yer alacak.

Yurt içinden ve dışından yayınevlerini, yazarları ve okurları ağırlayacak fuar, 10 salon ve 40 bin metrekarelik alanda kurulacak.

Fuara 998 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak, 400'den fazla kültür etkinliği ve 2 binden fazla yazar imza günü düzenleyecek. Bu yıl fuara 500 binin üzerinde ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

İllüstratörler yayıncılarla buluşacak.

Fuar kapsamında 1 Kasım'da "İllüstratör ve Yayıncı Buluşması" yapılacak ve buluşma tüm çocuk ve gençlik yayıncılarıyla illüstratörlerin katılımına açık olacak.

Yayınevi yetkilileriyle illüstratörlerin bir araya geleceği ikili görüşmelerde illüstratörler portfolyolarını doğrudan yayıncılara sunabilecek, işlerini tanıtma fırsatı yakalayabilecek.

Fuarda 28-31 Ekim arasında açık olacak uluslararası salonda Kuzey Makedonya, Almanya, Çin, Romanya ve İran'dan katılan yayınevleri, düzenlenecek söyleşilerle ilgili ülkelerdeki yayıncılık pazarının durumu hakkında bilgiler paylaşacak.

Odak pazar ülkesi Hindistan

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın odak pazar ülkesinin Hindistan olduğunu aktararak, "Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen ve kısa adı TEDA olan 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi' kapsamında 15 ülkeden gelecek yayıncılar, katılımcı yayınevleri temsilcileriyle bire bir görüşmeler gerçekleştirecek, telif alışverişinde bulunacak. 29 Ekim'de Hindistan'dan gelecek yayınevleriyle Türk yayıncıların yer alacağı bir panel gerçekleşecek. Panelde iki ülke arasındaki telif alışverişinin arttırılmasına yönelik fikirler paylaşılacak." ifadelerini kullandı.

Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuar 5 Kasım'da sona erecek. Etkinlik listesi, imza günleri ve detaylı bilgiye "istanbulkitapfuari.com" adresinden ulaşılabilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)