adscode
adscode

Karne kimin aynası? Öğrencilerin mi, velilerin mi yoksa MEB’in mi?

Sosyal medyada karne tartışması...

Karne kimin aynası? Öğrencilerin mi, velilerin mi yoksa MEB’in mi?
Eğitim
Güncelleme : 14-Jun-19 14:49

Abbas Güçlü'nün sosyal medya hesaplarından yaptığı "Yarın karne günü! Hemen herkes sınıf geçecek,
herkes taktir, teşekkür,iftihar belgesi alacak! Peki,çocuklarımız mı daha çalışkan hale geldi yoksa sistem mi çöktü?  #Karne kimin aynası? Öğrencilerin mi? Velilerin mi yoksa MEB’in mi?Öğrenciler sınıf geçecek,taktir alacak,peki ya MEB?" açıklaması bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

Gelen mesajlarda en çok dikkat çeken ise taktir teşekkür almanın ifade ettiği şeylerin artık değişmiş olmasıydı.

 

İnstagramda gelen yorumlarda ise sistem eleştirisi var:

 

s_temirci
@ziyaselcukprofdr @abbasguclutr@mustafasafran sınavlar çocuklarımızı öldürüyor.lgs bitti cocuklar da bitti. Gecse de kurtulsak diyorduk .ama yıktı da gecti. Kızım cok çalıştı.ama yuksek ates ,mide bulantısı ve karın ağrısı ve stresle sınava girdi. Mecburen .çünkü telafisi yok .ve dogal olarak calisti ama iyi gecmedi. Ve biz halabu depremin yıkıkligini yaşıyoruz. Yazik bu cocuklara. Bir taraftan calismayanlara 100 ler. Diger taraftancalisan ama o günlük girecek durumda olmayanları sınava alıyoruz. ADİL Mİ???????

dzgcdsa
ezber ve not sistemi odaklı! kalıcı bilgi yok! öğrencilerden çok ebeveynler yarış halinde gibi! kıyas hat seviye de ama neyi ne ile kıyas çok saçma bi boyut! yazık!

sercankalkan1
Tabiki sistem çöktü. Ben bir lisede öğretmenim. 9 dersten başarısız olan öğrenci üst sınıfa geçebiliyor. Buna sistem bile denemez.

songuldibo
Eğitim mi

nurcanyangin
Takdir, teşekkür almak o kadar kolay ki

toprakdamla
Bayram haftasi karneleri verselerdi madem, sinifa bi gittik kapi kilitli in cin top oynuyor hesabi, ogretmenler bile yok , ayrica bilincli her anne baba cocugunun durumunu bilir caliskanmi degilmi o belgeyi hakettimi...@abbasguclutr

yasemin.erdogan.142
Yarın sosyal medya da malesef taktirler, teşekkürler ve başka belgeler hava da uçuşacak Özellikle anneler pek meraklı gösteriş yapmaya Kendi egolarını tatmin etmek için çocuklarının o "muhteşem" karnelerini paylaşıyorlar!!!!!!! Eğitim sistemi çökmüş, bizim kokoş annelerimiz gösteriş derdinde!!!!!!!!

sulesuheda_1071
Çakallik almış her yanı net kimse yok net bir sey yok

ergulerginyuksel
Sistem çöktü

omeroz_zzz
Umursamazlık ve aymazlık once velilerde sonra ögrencide her veli cocugunun eğitiminden sorumludur.Başarızlikta en büyük sebep anne babanin kendisidir.

_mtunc_
MEB sınıfta kaldı.

cakirahmetkemal
Sistem iflas


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)