adscode
adscode

KODA: ‘Belirsizlik, kaygıya yol açıyor’

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) 665 üyesiyle yaptıkları görüşmelerden elde ettikleri bulgular ışığında bir rapor yayınladı.

KODA: ‘Belirsizlik, kaygıya yol açıyor’
Eğitim

‘6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri: Köylerde Durum Ne?’ başlıklı rapora göre depremlerden etkilenen köylerde fiziksel ihtiyaçların yanı sıra yetişkinler ve çocuklar için psikolojik destek ihtiyacı öne çıkıyor. Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre okulların zarar görmüş olması, zarar görmemiş olanların ortak yaşam alanı olarak kullanılması ve eğitim takvimine yönelik belirsizlikler özellikle öğretmen ve ebeveynler arasında en çok kaygı yaratan konular arasında yer alıyor.

Çocukların uyku ve beslenme düzenlerinin sağlıklı bir rutine oturtulmasının, topluluk üyelerinin bir arada olma hissine destek olacak buluşmaların yapılmasının, çocuklara yönelik etkinlik ve içeriklerin oluşturulmasının kritik olduğunun belirtildiği rapora göre aileler, çocukları için psikolojik destek ihtiyacını “Oğlum 8 yaşında, o çok etkilendi. Nasıl yapacağız, bilmiyorum” gibi cümlelerle sık sık dile getiriyor. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)