adscode
adscode

Kolejde burslu okuma imkânı

Kolejlerin bursluluk sınavlarına başvurular devam ediyor. Çoğu ocak ayında yapılacak olan sınavlarda başarılı olan öğrenciler, yıllık öğrenim ücretlerinin 200 bin TL’yi aştığı kolejlerde ücretsiz okuyabilecekler.

Kolejde burslu okuma imkânı
Burslar
Güncelleme : 03-Jan-24 13:24

OZAN ÖMER KADÜKER / MİLLİYET

Özel okullar, 2024-2025 eğitim öğretim dönemine yönelik bursluluk sınavları düzenliyor. Başvuruların çoğu önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacak, sınavlar ise 6 Ocak’tan itibaren yapılmaya başlayacak.

11. sınıfa kadar öğrencilerin başvurularına açık olan sınavların sonucuna göre öğrenciler, yüzde 100’e varan oranlarda burs kazanabilecek. Burs veren kolejler arasında bu yılki ücretleri 200 bin TL’yi aşan kurumlar da yer alıyor. Ayrıca bazı sınavlarda öğrenciler, Türkiye geneli akademik sıralamalarını, başarılarının analizini gösteren karne de alacak.

 

4. SINIFLARA DA SINAV

Bazı okullar 4. sınıf öğrencilerine yönelik bursluluk sınavı düzenlerken bazıları ise mülakat yapmayı tercih ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitim yılı başında özel okulların 4. sınıf öğrencilerinin yazılı sınav uygulamaksızın, mülakatla değerlendirilmesi yönünde karar almıştı.

MEB aldığı kararı değiştirerek bu eğitim ve öğretim yılına mahsus olmak üzere okulların sınav düzenleyebilmelerine izin verdi. O nedenle birçok kolej 4. sınıflar için de sınav düzenleyecek.

OCAKTA BAŞLIYOR

Kolejlerin düzenlediği sınavların tarihleri şöyle:

■ Bilnet Okulları: 6 Ocak
■ Modern Eğitim Koleji: 6 Ocak
■ Vizyon Koleji: 6 Ocak
■ Oğuzkaan Koleji: 6-7 Ocak
■ Uğur Okulları: 6-7 Ocak
■ Yönder Okulları: 6-7 Ocak
■ Gökkuşağı Koleji: 6-7-13-14 Ocak
■ Bilfen Eğitim Kurumları: 13 Ocak
■ Doğa Koleji: 13-14 Ocak
■ Mektebim Koleji: 13-14 Ocak
■ AREL Koleji: 13 Ocak
■ Era Koleji: 13-14 Ocak
■ İstek Okulları: 13-14 Ocak
■ TED Üsküdar Koleji: 14 Ocak
■ Kültür Koleji: 11 Şubat

DARÜŞŞAFAKA İÇİN BAŞVURULAR ALINACAK

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor. Kurum, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin tüm gereksinimlerini karşılıyor. Her yıl mayıs veya haziran aylarında düzenlenen Darüşşafaka Giriş Sınavı için başvurular Ocak 2024’ten itibaren online olarak yapılacak. İlkokul 4. sınıf öğrencilerinin başvurabildiği sınavla deprem bölgesinden de öğrenci alınacak.

MEB SINAVI 21 NİSAN'DA

MEB de 5, 6, 7 ve 8. sınıflar ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfı öğrencilerin bursluluk hakkından faydalanabilmeleri için her yıl İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı düzenliyor.
Sınav bu yıl 21 Nisan’da gerçekleştirilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)