adscode
adscode

LYS-1'de kısa cevaplı soruların cevaplarının kodlanması tartışma yarattı

LYS-1 Matematik sınavında kısa cevaplı soruların cevaplarının optiğe kodlanması yeni bir tartışma konusu oldu.

LYS-1'de kısa cevaplı soruların cevaplarının kodlanması tartışma yarattı
Sınavlar
LYS-1 Matematik sınavında müfredat dışı olduğu iddiasıyla 2 sorunun iptali istenmesinin ardından daha farklı bir konuyla da ilgili sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Kısa cevaplı sorularda bulunan sonuçların optiğe kodlanması sırasında sayının sol taraftan yazılarak kodlanması gerekiyordu. Örnek soru örnekleri bu şekildeydi.



Fakat bizlere ulaşan öğrenciler salon görevlilerine sorduklarında sağa dayalı yazılması gerektiğini söylemişler. Ayrıca bir çok adayda sola önce sıfır kodlayıp daha sonra diğer rakamları yazmışlar.

Genel olarak bakıldığında bu üç cevabın doğru olarak sayılması gereklidir. Bu konuda önceden yapılan örnek bilgilendirmede sadece sola dayalı kodlama yaptırılmıştı. Başka bir açıklama yapılmamıştı. Ancak doğru bulunan bir sonuç varsa kodlamaların şekillendirilmesi yapılmalıdır.

Ayrıca klavuzda sadece “Matematik Testinde 3 soru, kısa cevaplı soru olacaktır. Adaylar sorunun cevabı olan rakamı cevap kâğıdının ilgilialanında yazacak ve kodlayacaklardır. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacaktır. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacaktır.” Bilgisi verilmiştir.

Umarım bununla ilgili olarakta ÖSYM bilgilendirme yapar. Aksi takdirde adayların hafta sonu yapılacak olan oturumlara odaklanması zor olacaktır.

Süleyman ÇOKAY

Eğitim Uzmanı / ÇOKAY ÖĞRENCİ KOÇLUĞU

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)