adscode
adscode

LYS maratonu başladı!

LYS Maratonu milyonlarca öğrencinin katıldığı LYS 4 (Sosyal Bilimler) oturumu ile başladı.

LYS maratonu başladı!
Eğitim
LYS-4 (Sosyal Bilimler) oturumu saat 10.00’da başladı. Sınav tek oturumda uygulanacak ve toplam 135 dakika sürecek

LYS-4’te, Tarih Testi, Coğrafya-2 Testi ve Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi yer alacak. Tarih Testinde 44 soru bulunacak ve 65 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-2 Testinde 14 soru bulunacak ve 20 dakika cevaplama süresi verilecek. Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kâğıdı kullanılacak.



Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testinin her birinde 1'er soru, Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru, kısa cevaplı soru olacak.

Adaylar bu soruların cevabını cevap kâğıdının ilgili alanında (cevap kâğıdının ön ve arka yüzünde) yazacak ve kodlayacaklar. Cevap kâğıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış/eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacak.

Adaylar, LYS-4'te birinci ve ikinci testin (Tarih Testi ve Coğrafya-2 Testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (Felsefe Grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamazlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)