adscode
adscode

MEB, Kaldırdığı Liseleri Yeniden mi Açıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, 30 büyükşehirde, sektörün ihtiyaçlarına göre tematik meslek liseleri açacakmış!

MEB, Kaldırdığı Liseleri Yeniden mi Açıyor?
Günün Yazısı
Milli Eğitim Bakanlığı, 30 büyükşehirde, sektörün ihtiyaçlarına göre tematik meslek liseleri açacakmış! Oysa tematik liseler vardı ve her biri MEB tarafından tek tek kapatıldı! Şimdi yeniden açılıyormuş. Hayret ki, hayret!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleki eğitime olan farkındalığın arttırılmasını ve alanında markalaşmış okulların açılmasını hedeflediklerini belirtmiş.


Bu okulların, bulunduğu şehrin Türkiye ekonomisine katkısı doğrultusunda, bölgenin ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanmasında kilit rol oynayacağına, gelişen teknolojinin ihtiyaç duyacağı nitelikte mezunlar vereceğine değinen Gülay, bu kapsamda tematik meslek liselerinin açılmasının planlandığını söylemiş.

Gülay, tematik meslek liselerinin tek alanda eğitim vereceğini, böylece öğrencilerinin daha donanımlı, daha bilgili mezun olacaklarını ifade etmiş.

İlk tematik lisenin ise Samsun'da "Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" ismiyle açılacağını bildiren Gülay, Samsun Belediyesinin de tematik lise için bina tahsis edeceğini de sözlerine eklemiş.

Gülay, keşke MEB'in yakın tarihine bir göz atıp da, benzeri okulların niye kapatıldığını araştırsa ve dünden bugüne değişen neyin olduğunu da anlatsa.

Bugün yapılan doğru ise dün yapılan yanlıştı. Bu konu da Bakanlığı adına özür dilese! İşte o zaman çok daha inandırıcı olurlar...

Peki uygulama doğru mu, yanlış mı? Önemli olan o.
Doğru olduğu kesin. 
Son yıllardaki uygulamanın meslek liselerini iflas noktasına getirdiği de kesin.
Keşke bu konuda daha geniş bir araştırma yapılsa...

Üniversitelere sınavsız ve dikey geçişlerin kaldırılmasından sonra talep ve kalite daha da düşerse hiç şaşırtıcı olmaz!..

Umarız bu konuda yanılan biz olur. Yeter ki, mesleki eğitim canlansın, ülke kazansın...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)