adscode
adscode

MEF öğretmenlerine Flipped Learning eğitimi

MEF Okullarından 21 öğretmen uluslararası FLGI (Flipped Learning Global Initiative ) Eğitici Eğitmeni programına başladı.

MEF öğretmenlerine Flipped Learning eğitimi
Eğitim

MEF OKULLARI ÖĞRETMENLERİ FLGI (FLIPPED LEARNING GLOBAL INITIATIVE)

EĞİTİCİ EĞİTMENİ PROGRAMINA BAŞLADI.

 

MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulamaları Araştırma Merkezi'nin (CELT) Direktörü, aynı zamanda uluslararası FLGI ekibinde görev alan Dr. Caroline Kurban’ın desteği ile yürütülen bu uluslararası sertifika programı sonrası MEF Okulları öğretmenleri iki ayrı modül sertifikası alarak okul içi eğitimlerine başlayacak.

 

 

MEF Okullarından 21 öğretmen uluslararası FLGI (Flipped Learning Global Initiative ) Eğitici Eğitmeni programına başladı. Dünyada tüm programlarında Flipped Learning’i uygulayan ilk üniversite olan MEF Üniversitesinden Caroline Kurban’ın desteği ile verilecek eğitim sonunda iki ayrı modül sertifikası alacak 21 öğretmen, daha sonra okul içi eğitimler vererek MEF Okullarının tüm öğretmenlerini Flipped Learning konusunda bilgilendirecek.

 

Yenilikçi eğitim-öğretim modeli Flipped Learning (tersyüz öğrenme) hızla gelişen teknoloji ve bilim öğrenim metotlarının ortaya çıkmasını sağladı. Bu yeni metodlar hem öğrenciler hem öğretmenler için büyük fırsatlar sunuyor. Öğrenciyi merkeze alan Flipped Learning modeli ile bilgiye erişim kolaylaşıyor, derslere daha etkin bir katılım sağlanıyor ve geleceğe öncülük eden bir model olarak öğrenme sürecinde fark yaratıyor.

 

MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulamaları Araştırma Merkezi'nin (CELT) Direktörü Dr. Caroline Fell Kurban konuyla ilgili şunları dile getirdi: “MEF Okulları'ndaki öğretmenler Ocak 2021'de Flipped Learning üzerine becerilerini geliştirmek için Flipped Learning Global İnisiyatifi (FLGI) onaylı Flipped Learning eğitimine ve atölye çalışmasına katılacaklar. Öğretmenler, dünyanın dört bir yanından 40 Flipped Learning uzmanının deneyimlerine dayanan bir eğitim olan Flipped Learning Level-1 Master Class Online Sertifikasını alacaklar. Ayrıca, eğitim sırasında Flipped sınıflarını başarılı bir şekilde yönetmek ve en büyük hatalardan kaçınmak için ihtiyaç duydukları temel bilgileri edinecekler. Sertifika programı, MEF Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Caroline Fell Kurban ve FLGI CEO'su Errol St. Clair Smith tarafından yürütülen üç atölye çalışmasıyla desteklenecek.”

 

 

Flipped Learning Nedir?

Flipped Learning; öğrenme sürecinin alt basamaklarını (bilgi edinme ve anlama) derslik dışında öğrenciye bırakan, geleneksel yöntemi tersine çeviren, öğrenciyi merkeze alan, akademisyene öğretme değil öğrenmeyi kolaylaştırma görevini veren, materyal olarak özet video ve çevrimiçi kaynakların kullanıldığı ve sürecin tamamının interaktif ortamda gerçekleştirildiği, Y ve Z kuşağının algısına uygun öğrenme yöntemidir. Bu yöntemin  en önemli özelliği konsantrasyonları, algıları ve ifadeleri farklı olan yeni kuşağı birey olarak ele alıyor olmasıdır. Bu yöntemde; öğrenci, akademisyenin hazırladığı 10-15 dakikalık özet ders videosunu derse gelmeden önce izler. Sonra, sınıfta oluşturulan 3-5 kişilik gruplarla dersin içeriğini tartışılır. Akademisyen bu esnada sınıfta yönlendirici olarak yer alır. Dersin ikinci yarısında ise, öğrenci gruplarından dersin konusuna uygun güncel bir problemin çözümü istenir. Böylece bilginin ezber olmasının önünün geçilir, bilgi kullanılarak özümsenir, içselleştirilir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)