adscode
adscode

Mesleki Eğitimin Geleceği ve Teknik Öğretmenler ?

Bu ayın sonunda, Antalya’da Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenlenecek.Bir anlamda mesleki eğitimin geleceğine yön verilecek.Umarız imam hatip tartışmalarının gölgesinde kalmaz…

Mesleki Eğitimin Geleceği ve Teknik Öğretmenler ?
Günün Yazısı

 

Mesleki eğitimde ciddi sorunlar var. Ama nedense başta MEB olmak üzere bu kimsenin ilgisini çekmiyor.

Klasik liselerden önemli bir bölümü meslek lisesine dönüştürüldü, öğrenci sayıları sürekli artıyor ama öğretmen alımında hiçbir artış yok.

Antalya’da umarız bu konuda ciddiyetle ele alınır…

Mesleki eğitimin geldiği noktayı görme açısından aşağıdaki maili okumak yeter de artar:

 

“Köşe yazılarınızı severek ve beğenerek okuyorum,gerçekten siyasi içeriğinden çok insanı düşündüren soru işaretleri uyandıran yazılarınız için sizi tebrik etmek isterim.

 

Gerçekler üzerinde köşe yazıları yazan böyle bir yazarımızın eğitim camiasındaki eksikler noktasında biz velilerede yardımcı olacağını ümit ederek  size derdimi anlatmak isterim.

 

Ben şu an 11 sınıf Darıca Deniz Yıldızları And.Tek.End.Meslek Lisesi otomasyon bölümünde okuyan öğrenci velisiyim.

 

Okulumuz fiziki şartları olarak çağın ilerisinde diyebileceğim bir okul bunun içinde Garanti Bankası’na müteşekkiriz(Okul Garanti bankasının yardımları ile 7 yıl önce eski Cumhurbaşkanlarımızdan sayın Sezerin eşi tarafından hizmete sokulmuştur).

 

Okulumuzda 3 yıldır otomasyon bölümü açık olmasına rağmen ve bu bölüme sbs sınavı ile seçilmiş öğrenciler alınmasına rağmen herhangi bir atölye ve techizat yoktur.

 

Bu şartlarda okulda mesleki eğitim verilmektedir(atölyesiz ortamda kadar mesleki eğitim verilebilir ?).Bu noktada okul yönetimi ve şahsım olarak bir çok yere gerek resmi gerekse gayriresmi iletişim kurduk,fakat olumlu sonuç alamadık.

 

Lütfen sizlerden ricam bu konuda bizim adımıza okulda okuyan 90 geleceğimiz olan öğrencimiz adına konu hakkında sizlerde bir girişimde bulunursanız bizleri memnun edeceğiniz gibi inanın bu çocukların dualarınıda alacaksınız. Saygılarımla…”

*****

"Sayın ABBAS GÜÇLÜ 

Bugün ki yazınızda sayın velimin belirttiği gibi çağımız gereğince ve sanayi ihtiyacına göre meslek liselerine endüstriyel otomasyon bölümleri ve buralara öğretmen yetiştirmek için üniversitelere Kontrol ve Mekatronik eğitim fakülteleri açıldı. Ne yazık ki sadece açılmakla kaldılar ne bu bölümler daha sonra denetlendi nede bu bölümlere mesleki öğretmen atandı şuanda elektronik programlama dersine metal tesviye öğretmeni giriyor. 

Ben ise iki sene önce Endüstriyel Otomasyon bölümünde öğretmenlik yapacam diye kontrol öğretmenliğinden mezun oldum ama hiçbir yerde branş öğretmeni olmamasına rağmen atamam yapılmadı ve işimi yapamadım.

Sayın velime soruyorum peki öğrencinizi okutan öğretmen endüstriyel otomasyon öğretmeni mi?"

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)