adscode
adscode

Milletvekilleri Youtuberlara rakip olacak

Milletvekilleri, sosyal medyanın yeri ve etkisinin artmasıyla birlikte çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla çalışma bilgisayarlarına Adobe Photoshop ile video kurgu programlarının kurulmasını istedi.

Milletvekilleri Youtuberlara rakip olacak
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 01-Dec-23 10:26

Milletvekilleri, sosyal medyanın yeri ve etkisinin artmasıyla birlikte çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla çalışma bilgisayarlarına Adobe Photoshop ile video kurgu programlarının kurulmasını istedi. TBMM Başkanlığı, fizibilite ve maliyet çalışması başlatacak.

Milletvekilleri, çalışma bilgisayarlarında Adobe Photoshop ve video kurgu programı kurulması yönünde talepte bulundu. Vekillerin talebi doğrultusunda TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin çalışma bilgisayarına Adobe Photoshop ve video kurgu programı kurmak için kolları sıvadı. Meclis, lisanslı programların milletvekili çalışma bilgisayarlarına kurulması için fizibilite ve maliyet çalışması başlatacağını açıkladı.

TBMM’nin 27. Başkanı İsmail Kahraman, 2016 yılında milletvekillerine birer dizüstü bilgisayar dağıtmıştı. Aradan geçen zamanda günün teknolojisi, sosyal medyanın yeri ve etkisi dijital, medyanın gelişmesinden dolayı milletvekilleri lisanslı (ücretli) programların bilgisayarlarına kurulması yönünde bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağını TBMM Başkanlığı’na sordu. Elips Haber’den Selim Ercan’ın haberine göre, TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin bilgisayarına Adobe Photoshop ve video kurgu programlarının kurulması için fizibilite ve maliyet çalışması başlatacaklarını bildirdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın “Meclisimizin Bilgi İşlem Başkanlığı’nca çalışma bilgisayarlarımıza Adobe Photoshop ve video kurgu programlarının kurulması yönünde bir çalışma/ planlama yapılacak mıdır?” diye sorduğu soru önergesini yanıtlayan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yanıtında şu ifadelere yer verdi: “TBMM Başkanlığı olarak görevinizi hızlı, etkin ve zamanında yerine getirebilmeniz için sizlere her türlü desteği vermeye büyük itina göstermekteyiz. Yasama, denetim ve temsil görevinizi çağın gereklerine göre yürütebilmeniz için elektronik araçlardan yararlanmanızın bir zorunluluk haline geldiği malumunuzdur. Başkanlığımız, geçtiğimiz yasama dönemlerinde başlatılan bir uygulamayı, bu yasama döneminde de devam ettirme kararı almıştır. Bu çerçevede, TBMM'de görev yapan her milletvekiline bir adet taşınabilir bilgisayar temin ederek tarafınıza ulaştırmayı hedefledik. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle söz konusu taşınabilir bilgisayar dağıtımını şimdi gerçekleştirme imkanına kavuştuk. Zat-ı alinize ulaştırılan taşınabilir bilgisayarın, çalışmalarınızda kolaylık sağlamasını ve size yardımcı olmasını diliyorum. TBMM'nin 26. Dönem milletvekili olarak hayırlı çalışmalara imza atmanızı diler, bu vesile ile sağlık, huzur ve başarılar temenni dilerim.”

Kaynak: Elips Haber


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)