adscode
adscode

Netflix Türkiye'de yeni yetenekler arıyor

Netflix ile Ankara Bilim Üniversitesi, "Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" eğitim programına başlıyor.

Netflix Türkiye'de yeni yetenekler arıyor
Üniversite
Güncelleme : 02-Mar-24 18:12

Netflix ile Ankara Bilim Üniversitesi, "Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" eğitim programına başlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre eğlence platformu Netflix, Ankara Bilim Üniversitesi ile kreatif sektöre katkı sağlayacak yeni bir eğitim programına imza atıyor.

"Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş" adını taşıyan program, 28 Şubat – 5 Haziran tarihleri arasında animasyon ve görsel efekt alanında uzman eğitim kurumlarından Anima Okul iş birliğiyle hayata geçirilecek.

Geleceğin görsel efekt sanatçılarını yetiştirecek eğitime, Ankara Bilim Üniversitesi akademik kadrosu tarafından yönlendirilen 15 öğrenci katılacak. "Modelling", "Texture", "Render-Lighting" ve "VFX compositing" temalı eğitim modüllerini tamamlayan öğrenciler, kreatif sektöre güçlü bir şekilde adım atma imkanını yakalayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Netflix gibi alanında öncü bir dijital yayıncı ile özel sektör-üniversite buluşmasını üst düzey bir programla gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek. "Ankara Bilim Üniversitesi storybased esaslı bir yüksek öğretim kurumu olarak, mevcut tüm disiplinlerde artechno bir yaklaşımla profesyonel kazanımların zenginliğini ve yaratıcılığı yeni büyümenin ve yeni aklın temel dinamiği olarak görür." ifadelerini kullandı.

Demir, bir şeyi olduğundan başka bir şey gibi görmenin bu modellemenin itici gücü olduğunu aktararak, "Kabuller dünyasının sınırları dışına çıkmak, tasavvur ve tahayyüllerin muazzamlığı içerisinde donatıların ve dokunuşların birlikte oluşturduğu yeni kompozisyon ve kodlamaların dilini oluşturabilmek, Ankara Bilim Üniversitesi'nin dünya ile aynı dili konuştuğunun, evrenin yeni dizgelerine dair anonim yaklaşımlar çabasına katkısının bir işaretidir. Netflix ve Ankara Bilim Üniversitesi, bu proje ile sadece profesyonel imkanlar ile anlaşılabilecek bir uygulamayı değil, aynı zamanda alanında örnek teşkil edecek zihinsel ve kuramsal açılımların da öncülüğünü yapmaktadır." açıklamasında bulundu.

Netflix Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili de Netflix olarak kreatif sektörü geleceğe taşıyacak gençleri keşfetmeye ve onlara ihtiyaç duyacakları beceriler kazandırmaya büyük önem verdiklerini belirterek, "eğitim dünyamızın kıymetli kurumlarından Ankara Bilim Üniversitesi ile birlikte, Anima Okul'un desteğiyle hayata geçirdiğimiz 'Netflix ile Görsel Efekt (VFX) Dünyasına Giriş' programının gelecekte sektöre damgasını vuracak öğrenciler yetiştireceğine inancımız tam." değerlendirmesinde bulundu.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)